Salariul net din România ar putea să crească, în urma discuțiilor purtate la nivelul coaliției de guvernare pentru reducerea contribuțiilor sociale.

Astfel, din salariul brut, un cuantum al impozitelor direcționate în prezent către stat ar putea ajunge în buzunarul cetățenilor.

Am discutat în coaliție despre situația economică, readuc acest subiect în atenție de fiecare dată în atenția coaliției. Fără o economie stabilă nu vom putea face față provocărilor în următoarea perioadă. Avem sancțiunile împotriva Rusiei, pe care le susțin, avem și criza refugiaților, pe care România a gestionat-o impecabil”, a declarat președintele Senatului, Florin Cîțu, potrivit B1TV.

Salariul net din România ar putea fi majorat, iar pe de altă parte, având în vedere creșterile uriașe de prețuri din domeniul energiei, Cîțu nu susține revenirea la piața reglementată în energie. În schimb, propune măsura reducerii contribuțiilor angajaților, ca în acest mod să crească salariile nete.

S-a intervenit în alte țări (n.r. – pentru revenirea la piața reglementată), apoi s-a ajuns la penurie. Avem exemplul Ungariei și al Poloniei. Trebuie să vedem cum putem crește veniturile românilor. Eu rămân la ideea că cea mai bună soluție este o reducere a contribuțiilor”, a explicat Cîțu.

Premierul demis prin moțiune de cenzură a mai declarat că majorarea salariilor bugetarilor nu va fi posibilă, cel mai probabil în acest an.

În coaliție nu s-a discutat așa ceva, dar va fi foarte greu de explicat românilor creșterea salariilor în sistemul bugetar și creșterea taxelor în sectorul privat. Va fi imposibil de explicat. Singura soluție prin care pot crește veniturile este reducerea contribuțiilor”, a mai transmis președintele PNL.

România este țara din UE în care angajatorii, respectiv angajații plătesc la stat printre cele mai mari taxe pe muncă. 43% din salariu ajunge la stat, fenomen care determină angajatorii să ocolească legea, prin diverse metode.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *