Un candidat PNL la alegerile locale din Crevedia a fost agresat fizic de simpatizanți ai primarului PSD Florin Petre, a dezvăluit Ion Costin, candidatul liberal la funcția de primar.

„N-am detalii despre această situație, însă, este evident faptul că astfel de comportamente nu sunt tolerabile și trebuie să se sfârșească la poliție. Există răspunderi, chiar penale, pentru asemenea fapte”, a afirmat Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, conform PsNews.

Liderul liberal a condamnat ferm violențele: „Cu toții trebuie să înțelegem că, indiferent de competiția asta electorală, trebuie să ne comportăm civilizat. Eu cred că, indiferent de moment, acești oameni ar trebui să răspundă, și nu numai din punct de vedere legal, ci și în fața alegătorilor.”

Stroe a subliniat că aleșii locali solicită încrederea publică și un comportament violent este inacceptabil: „Nu cred că cineva din comuna Crevedia sau din altă parte își dorește a avea în fruntea comunității un bătăuș. Nu cred că cineva care investește încredere într-un ales, își dorește de la acesta un comportament cu violență verbală sau fizică.”

Reprezentantul PNL a avertizat că alegătorii vor sancționa astfel de incidente la vot: „Cetățenii, pe 9 iunie, vor penaliza aceste comportamente, prin vot. Puterea aparține lor și sunt sigur că vor fi în măsură să cearnă cine este sau nu demn de încrederea lor.”

Stroe a precizat că acest caz va fi analizat la nivel local: „Sper ca aceste lucruri să rămână cazuri izolate. Sunt situații punctuale care se discută și rezolvă la nivel local. Evident că nu acceptăm asemenea derapaje.”

Localitatea Crevedia se află în atenția publică după explozia unei stații GPL ilegale în august 2022, care a ucis 5 persoane. Primarul PSD Florin Petre, care candidează pentru un nou mandat, recunoscuse inițial ilegalitatea stației.

În fața acestei tragedii, Marcel Ciolacu a anuțat excluderea din PSD a primarului Florin Petre. Acest lucru nu s-a mai întâmplat, iar astăzi, primarul Florin Petre candidează din partea PSD pentru al treilea mandat de primar.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *