Scandalul Dianei Șoșoacă cu echipa de filmare italiană, reacția lui Ciucă
Scandalul Dianei Șoșoacă cu echipa de filmare italiană, reacția lui Ciucă

Scandalul Dianei Șoșoacă cu echipa de filmare italiană a determinat o reacție a premierului Nicolae Ciucă. Acesta cere rapid organelor de anchetă să elucideze circumstanțele incidentului.

„Guvernul României condamnă cu fermitate orice acțiune de intimidare a jurnaliștilor sau de obstrucționare a dreptului la liberă informare a cetățenilor. Libertatea de exprimare, dreptul la opinie și accesul la informație sunt garanții ale unei democrații consolidate și ale funcționării statului de drept. Premierul Nicolae Ciucă consideră inacceptabil acest incident și respinge categoric manifestarea diferențelor de opinii prin violență. Prim-ministrul României este preocupat de acest caz care trebuie clarificat în regim de urgență de instituțiile abilitate ale statului român”, precizează prim-ministrul într-un comunicat difuzat marți.

Jurnaliștii italieni au venit în România să facă un material despre gestionarea crizei COVID-19 la noi în țară. Ei au ajuns în cabinetul senatoarei Diana Șoșoacă pentru a-i pune câteva întrebări, dar conflictul a izbucnit după ce că jurnaliștii ar fi formulat mai multe întrebări incomode.

Firul evenimentelor a fost povestit de jurnalista Delia Marinescu. Ea a mers acolo ca traducător și om de legătură între jurnaliștii italieni și românii pe care aceștia voiau să-i intervieveze.

Jurnalista Lucia Goracci a depus plângere penală împotriva senatoarei. Aceasta a spus că soţul senatoarei, Silvestru Șoșoacă, ar fi muşcat-o de mână. Silvestru Șoșoacă e vizat și într-un dosar penal pentru ultraj după ce ar fi îmbrâncit un polițist, în busculada care s-a creat.

Și familia Șoșoacă, care a sunat la 112, a depus plângere împotriva jurnaliștilor italieni.

Scandalul Dianei Șoșoacă. Ministerul de Externe a transmis că autoritățile italiene au cerut Ambasadei României la Roma informații despre eventualele măsuri adoptate de autoritățile române în acest caz.

„Ambasadorul României la Roma a informat partea italiană că a fost demarată o anchetă de către organele de cercetare penală române, urmând ca aceasta să stabilească detaliile incidentului și să determine, dacă este cazul, adoptarea de măsuri, conform legii.

Totodată, șeful misiunii diplomatice a subliniat că România rămâne în continuare profund angajată în protejarea libertății presei”, a transmis MAE.

Parlamentara este acuzată că a blocat-o pe jurnalistă în birou după ce a fost întrebată despre gestionarea pandemiei și despre condițiile din spitalele românești, eliberând-o abia la opt ore distanță după intervenția ambasadei italiene.

Interviul a avut loc vineri, iar situația a degenerat. Diana Șoșoacă a apelat chiar și la serviciul de urgență 112, relatează B1TV.

I-am cerut să se legitimeze, mi s-a părut ciudat că vorbește în engleză și nu în italiană (…) A refuzat să-mi ia interviul, au început să se plimbe prin toată casa, filmau fără să-mi ceară acordul. Am spus să ne așezăm, să începem interviul, dar ei filmau pe ascuns”, a declarat Diana Șoșoacă.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *