Certificatul verde pentru funcționarii publici devine obligatoriu în Bulgaria, o dată cu instalarea noului guvern de la Sofia, avându-l în frunte pe premierul Kiril Petkov.

Kiril Petkov a fost numit luni în funcția de premier al Bulgariei și deja de marți a anunțat că toţi miniştrii vor avea nevoie de certificatul COVID pentru a participa la şedinţele de guvern și că, de altfel, documentul va deveni obligatoriu pentru toți funcționarii publici, relatează B1TV.

Certificatul atestă vaccinarea anti-COVID-19, trecerea prin boală sau efectuarea recent a unui test cu rezultat negativ.

Petkov vrea astfel să stimuleze campania de vaccinare  din țara sa.

Certificatul verde pentru funcționarii publici, obligatoriu în Bulgaria. Certificatul e deja obligatoriu pentru accesul în spaţiile publice închise, precum teatrele, barurile sau mallurile. La fel ca în România, certificatul nu e obligatoriu la locul de muncă. Și, la fel ca România, Bulgaria e codașă în Uniunea Europeană la vaccinarea anticoronavirus, arată agenția EFE.

Până acum, în această țară procentul de vaccinare cu schema completă e de 26,5%.

Kiril Petkov a fost învestit luni de Parlament, cu o majoritate de 134 de voturi din 240.

„Continuăm Schimbarea”, partidul lui Petkov, a câștigat ultimele alegeri, desfășurate în noiembrie, și a reușit să formeze o coaliție alături de alte trei partide.

„Zero corupţie va fi motto-ul guvernului nostru! Bulgaria are mare nevoie de schimbare. Vom depune toate eforturile pentru a revizui sistemul judiciar”, a declarat Kiril Petkov.

În noiembrie, în Bulgaria au avut loc și alegerile prezidențiale, Rumen Radev obținând un nou mandat.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *