george simion
george simion

AUR critică noile măsuri de relaxare anunțate de CNSU, despre care spune că „sunt jignitoare la adresa românilor cinstiți și muncitori, a căror singură vină este că nu s-au vaccinat”. Copreședintele Claudiu Târziu afirmă că „românii din țară, nevaccinați, nu vor putea nici acum să intre în centrele comerciale, în restaurante sau în hoteluri, fără a prezenta un certificat verde”.

„Așa-numitele «măsuri de relaxare» nu rezolvă, în esență, nimic, pentru că, în continuare, se insistă cu restrângerea drepturilor și libertăților cetățenești și segregarea pe criterii sanitare.Românii din țară, nevaccinați, nu vor putea nici acum să intre în centrele comerciale, în restaurante sau în hoteluri, fără a prezenta un certificat verde, iar românii din diaspora, care vor să vină acasă de sărbători, așa cum o fac an de an, vor fi întâmpinați cu ostilitate, ca niște teroriști: anchetați, puși să completeze formulare, carantinați sau constrânși să facă teste PCR”, spune Claudiu Târziu, co-președintele AUR.

„Pentru ce toată această bătaie de joc? Sunt românii noștri care muncesc afară și echilibrează balanța de plăți a țării. Cerem militarului Ciucă să îi trateze ca pe niște cetățeni liberi și demni ai statului de care aparțin, nu ca pe niște teroriști”, a declarat senatorul Claudiu Târziu, co-președinte AUR, conform unui comunicat transmis de formațiunea politică.

Deputatul George Simion, co-președinte AUR afirmă:

„Numărul de infectări zilnice cu COVID a scăzut foarte mult, iar toate datele arată că tulpina Omicron este mai puțin periculoasă decât Delta. Prin urmare, este de neînțeles de ce Raed Arafat și Nicolae Ciucă insistă să inducă panica în rândul populației și să mențină niște restricții aberante și discriminatorii. Ele par să trădeze mai degrabă o apetență către dictatură, nu grija față de sănătatea românilor.

AUR somează Guvernul și pe eternul Arafat să renunțe la aceste măsuri iraționale și să manifeste respect față de contribuabilul român! În caz contrar, ne vom alia cu toți cei nemulțumiți și vom ieși în stradă”.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *