Premierul Nicolae Ciucă a răspuns, miercuri, la câteva întrebări ale jurnaliștilor, înainte de ședința coaliției. După ce a vorbit despre banii pentru majorarea alocațiilor și pensiilor, despre suprataxarea marilor companii, cât și despre bugetul pentru 2022, premierul a refuzat să continue discuția cu jurnaliștii după ce a fost întrebat dacă banii din PNRR ar putea fi gestionați de baronii locali.

„Este prima dată când aud acest subiect. Nu guvernăm țara pentru a ne duce cu fondurile predilect către o regiune sau către un anumit județ. Ne-am asumat să asigurăm dezvoltarea echitabilă a fiecărei regiuni și a fiecărui județ”, a răspuns premierul Nicolae Ciucă, după care a refuzat să preia următoarea întrebare și a încheiat discuția cu jurnaliștii.

„Nu vă mai răspund la nicio întrebare”, a spus Nicolae Ciucă înainte de a pleca.

Premierul a mai transmis în cadrul discuției că suprataxarea marilor companii nu se va face anul acesta.

Nicolae Ciucă a anunțat că schița bugetului va fi prezentată săptămâna viitoare, iar propunerea va fi supusă aprobării în Parlament înainte de Crăciun.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, marți după-amiază, că a discutat cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, despre noua variantă a certificatului verde. Ciucă susține că i-a cerut acestuia ca certificatul să se aplice în funcție de indicatorii de incidență.

Premierul a mai spus că discuțiile pentru inițierea unui nou certificat au apărut la propunerea ministrului Sănătății, iar noua variantă de certificat COVID-19 va avea unele ”elemente de timp” datorită cărora va avea o claritate mai mare în aplicarea sa.

„S-a luat în discuție să se inițieze alt proiect al certificatului la inițiativa Ministerului Sănătății. Din discuțiile pe care le-am avut cu domnul ministru este vorba de introducere a unor elemente de timp care să fie stabilit în funcție de indicatorii de incidență și așa ar exista o claritate în aplicarea lui. Am solicitat domnului ministru să avem partea aceasta de aplicabilitate dependentă de indicatorii de incidență. Sunt de acord ca Parlamentul să dezbată și să aleagă cea mai bună variantă”, a declarat Nicolae Ciucă, marți după-amiază.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *