Scenariul roșu la școlile din București a fost prelungit cu încă două săptămâni, până pe 16 noiembrie. Decizia a fost luată luni, după ședința Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență din București. Asta înseamnă că elevii vor învăța în continuare online, de acasă.

„Tocmai s-a încheiat ședința. În unanimitate s-a decis menținerea măsurilor care se află în vigoare până la 12 noaptea, aprobate prin fosta hotărâre. Nu s-a considerat necesar și oportun să fie introduse măsuri noi. Măsurile vor fi până în data de 16 noiembrie la ora 12:00”, a spus Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei, potrivit Digi24.

Scenariul roșu. În afară de desfășurarea online a activității școlare, masca va fi în continuare obligatorie în spațiile publice, restaurantele și cafenelele rămân închise în interior, iar activitățile desfășurate în interior, precum cele din în cinematografe, săli de spectacole, săli de jocuri de noroc sunt interzise.

Traian Berbeceanu a adăugat că în ședință s-a discutat și despre măsura închiderii parcurilor pe timp de noapte, dar nu a fost până la urmă adoptată, deoarece „nu poate Comitetul să adopte această măsură, fiind vorba despre prezumtive îngrădiri de drepturi și libertăți”. Prefectul a adăugat că rata de infectare în București este de 3,71 la mie, iar o astfel de măsură ar putea fi luată prin hotărâre de guvern.

Funcționarii Prefecturii Capitalei vor lucra în două ture, a mai spus șeful instituției.

Cu privire la carantinarea unor străzi, primarul general Nicușor Dan a spus că este „o decizie eventuală, o ipoteză”.

„Haideți să nu privim la astfel de scenarii, să privim la măsurile care sunt în vigoare și care urmează să fie menținute în următoarele două săptămâni. Sunt aspecte tehnice, care se iau cu consultarea structurilor de ordine și siguranță publică, cu consultarea medicilor. (…) Nu suntem într-o astfel de situație”, a completat Traian Berbeceanu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *