Image default
Actualitate

Conducerea spionilor, decapitată. Adjunct al șefului SRI, eliberat din funcție de președintele Iohannis

Schimbări la vârful SRI. Unul din adjuncții șefului SRI a fost eliberat din funcție, vineri, prin decizia președintelui Klaus Iohannis. Generalul George-Viorel Voinescu nu va mai activa în cadrul serviciului de la data de 1 august.

În locul generalului Voinescu a fost numit generalul Gheorghe-Stancu Răducu, a anunţat vineri Administrația Prezidențială, într-un comunicat. Președintele Iohannis a emis două decrete, potrivit PsNews.

Schimbări la vârful SRI. “Decret privind eliberarea din funcția de adjunct al directorului Serviciului Român de Informații a domnului domnul general-locotenent – cu trei stele Voinescu George-Viorel – la data de 1 august 2020;

Decret privind numirea în funcția de adjunct al directorului Serviciului Român de Informații a domnului general de brigadă – cu o stea Răducu Gheorghe-Stancu – la data de 1 august 2020”, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Schimbări la vârful SRI. Cine este generalul Voinescu

George Voinescu fusese numit în funcția de adjunct al șefului SRI la data de 1 august 2005, de către fostul președinte Traian Băsescu.

Conform site-ului SRI, general-locotenent George-Viorel Voinescu a fost numit adjunct al Directorului Serviciului Român de Informaţii la data de 27 iulie 2005.

În anul 2007 i-a fost acordat gradul de general de brigadă, în anul 2012 a fost înaintat în gradul de general-maior, iar în anul 2014 a fost înaintat în gradul de general-locotenent.

Anterior numirii în funcţia de adjunct al directorului SRI, a deţinut diferite funcţii de conducere în cadrul Brigăzii Antiteroriste şi al Direcţiei Financiare a Serviciului Român de Informaţii.

În anul 2011 a obţinut titlul ştiinţific de doctor în domeniul Economie şi afaceri internaţionale la Academia de Studii Economice din Bucureşti, cu teza intitulată “Impactul terorismului asupra economiei mondiale”.

În anul 2006 a absolvit cursurile Colegiului Naţional de Apărare.

În anul 1999 a absolvit cursul postuniversitar de Contabilitate Informatizată în cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti.

În anul 1985 a absolvit cursurile Scolii Militare de Ofiţeri Activi “Nicolae Balcescu” din Sibiu, specialitatea Finanţe.

A urmat cursurile Facultăţii de Logistică din cadrul Academiei de Înalte Studii Militare, specialitatea Finanţe, pe care a absolvit-o în anul 1994.

Tot vineri, Iohannis a semnar şi decretul prin care în locul lui Voinescu este numit în funcţia de adjunct al directorului Serviciului Român de Informaţii a generalui de brigadă – cu o stea Răducu Gheorghe-Stancu.

Related posts

SRI victima hackerilor! Soluția software cumpărată de instituție a fost furată de la producători

Mihai Belu

Victor Ponta, despre tragedia de la Piatra Neamț: Ce am aflat de la domnul Iohannis? Îmi dau eu demisia, că mie mi-a cerut-o acum 5 ani

Andrada Ionescu

Klaus Iohannis: Toți cei din orașele carantinate au dreptul să meargă la vot, nu este nicio discriminare

Andrada Ionescu

Ce se înțelege prin terase. Raed Arafat explică în ce regim sunt încadrate cele cărora li s-au pus sticlă sau diverși pereți

Andrada Ionescu

Evaluarea Națională și Bacalaureatul, explicate de președintele Klaus Iohannis. Ce se va întâmpla cu elevii care nu trec testul temperaturii

80 miliarde euro pentru România din bugetul UE

Alina Angelescu

Leave a Comment