Schimbări la vârful SRI. Unul din adjuncții șefului SRI a fost demis
Actualitate

Conducerea spionilor, decapitată. Adjunct al șefului SRI, eliberat din funcție de președintele Iohannis

Schimbări la vârful SRI. Unul din adjuncții șefului SRI a fost eliberat din funcție, vineri, prin decizia președintelui Klaus Iohannis. Generalul George-Viorel Voinescu nu va mai activa în cadrul serviciului de la data de 1 august.

În locul generalului Voinescu a fost numit generalul Gheorghe-Stancu Răducu, a anunţat vineri Administrația Prezidențială, într-un comunicat. Președintele Iohannis a emis două decrete, potrivit PsNews.

Schimbări la vârful SRI. “Decret privind eliberarea din funcția de adjunct al directorului Serviciului Român de Informații a domnului domnul general-locotenent – cu trei stele Voinescu George-Viorel – la data de 1 august 2020;

Decret privind numirea în funcția de adjunct al directorului Serviciului Român de Informații a domnului general de brigadă – cu o stea Răducu Gheorghe-Stancu – la data de 1 august 2020”, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Schimbări la vârful SRI. Cine este generalul Voinescu

George Voinescu fusese numit în funcția de adjunct al șefului SRI la data de 1 august 2005, de către fostul președinte Traian Băsescu.

Conform site-ului SRI, general-locotenent George-Viorel Voinescu a fost numit adjunct al Directorului Serviciului Român de Informaţii la data de 27 iulie 2005.

În anul 2007 i-a fost acordat gradul de general de brigadă, în anul 2012 a fost înaintat în gradul de general-maior, iar în anul 2014 a fost înaintat în gradul de general-locotenent.

Anterior numirii în funcţia de adjunct al directorului SRI, a deţinut diferite funcţii de conducere în cadrul Brigăzii Antiteroriste şi al Direcţiei Financiare a Serviciului Român de Informaţii.

În anul 2011 a obţinut titlul ştiinţific de doctor în domeniul Economie şi afaceri internaţionale la Academia de Studii Economice din Bucureşti, cu teza intitulată „Impactul terorismului asupra economiei mondiale”.

În anul 2006 a absolvit cursurile Colegiului Naţional de Apărare.

În anul 1999 a absolvit cursul postuniversitar de Contabilitate Informatizată în cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti.

În anul 1985 a absolvit cursurile Scolii Militare de Ofiţeri Activi „Nicolae Balcescu” din Sibiu, specialitatea Finanţe.

A urmat cursurile Facultăţii de Logistică din cadrul Academiei de Înalte Studii Militare, specialitatea Finanţe, pe care a absolvit-o în anul 1994.

Tot vineri, Iohannis a semnar şi decretul prin care în locul lui Voinescu este numit în funcţia de adjunct al directorului Serviciului Român de Informaţii a generalui de brigadă – cu o stea Răducu Gheorghe-Stancu.

Related posts

Klaus Iohannis, videoconferință pe tema gestionării epidemiei de COVID-19

Andrada Ionescu

Cel mai negru scenariu în criza coronavirusului, analizat de președintele Klaus Iohannis. „Trebuie să ne descurcăm cât se poate de bine cu ceea ce avem”

Constantinescu Gabriel

Ludovic Orban despre Curtea Constituțională: „Foarte multe decizii s-au luat în favoarea PSD”

Constantinescu Gabriel

Ce este starea de urgență. Drepturile și libertățile cetățenilor care pot fi restrânse prin această măsură excepțională

Constantinescu Gabriel

Klaus Iohannis: Preşedintele României nu poate fi cenzurat politic, indiferent că le place sau nu pesediştilor, am să fac evaluări

Andrada Ionescu

Ciolacu: Iohannis a mers prea departe cu tupeul

Alina Angelescu

Leave a Comment