Traiul în București devine mai scump. Din 2022, taxa pentru parcarea de reședință crește chiar și de 8 ori. Se schimbă tarifele pentru ridicarea gunoiului, iar facturile pentru încălzire ar putea crește cu 71 la sută. Locuitorii Capitalei care își permit vor să își instaleze centrale de bloc, pentru a nu mai plăti pentru calorifere reci.

Locuitorii din Sectorul 2 sunt obligați să semneze până la sfârșitul anului contractele cu operatorul de salubritate, scrie Digi 24.

Tarife pentru gunoi menajer

Fără colectare selectivă

120 litri – 8,24 lei / 240 litri – 16,47 lei

Colectare separată

120 litri – 5,49 lei / 240 litri – 10,97 lei

Fără contract încheiat

2021 – 10 lei/lună/persoană / 2022 – 21,27 lei/lună/persoană

Sursa: Primăria Sectorului 2

Tariful depinde de modul în care vor fi predate deșeurile, preselectate sau în amestec. Pentru cei care nu semnează contractul, se va percepe o taxă dublă de persoană față de cea din prezent. Totuși, doar jumătate dintre asociațiile de proprietari au semnat contractele.

Ilie Șerban, șef Serviciu colectare deșeuri menajere și fracție uscată:În ce privește casnicii, situația nu e cum speram, avem încheiate 1.000 de contracte, ceea ce constituie foarte puțin din totalul de 2.500 de locuințe din Sectorul 2.

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2: E important de înțeles că tot ce nu se semnează până la sfârșitul anului se va taxa. Am făcut un site special pentru cei care vor să descarce contractul și să îl trimită spre operatorul de salubritate, potrivit Digi 24.

O scumpire pe care o vor resemți locuitorii din toate sectoarele este cea pentru locurile de parcare.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *