Aeroport

S-a deschis licitația pentru extinderea terminalului de pasageri de la Aeroportul Internațional Maramureș, cu o valoare de 125 de milioane de lei. Noul terminal va avea o capacitate de 450 de pasageri pe oră, o suprafaţă totală de 12.209 metri pătraţi, iar termenul de finalizare al acestuia este de 2 ani.

În cadrul proiectului se vor achiziționa servicii de proiectare și de execuție a lucrărilor în vederea construirii unui nou terminal al Aeroportului Internațional Maramureș. Ca volumetrie, noul terminal se va constitui într-un nou corp de clădire, amplasat în continuarea terminalului existent, pe latura de est a acestuia, beneficiind de o zonă de acces separată față de terminalul existent. Aeroportul va avea, după extindere, o suprafață de 15.000 mp, o capacitate mult mai mare de trafic aerian, precum și toate utilitățile necesare unui aeroport.

În acest moment, terminalul pentru pasageri de la Aeroportul Internațional Maramureș are o suprafață de circa 260 mp și o capacitate maximă de 180 de persoane/oră, capacitatea de procesare a controlului de securitate pentru pasageri fiind insuficientă. Odată cu realizarea noului terminal, zona aeroportuară se va dezvolta și prin construirea unor facilități precum o parcare cu 450 de locuri pentru autoturisme, parcare cu 10 locuri pentru microbuze, parcare cu opt locuri pentru autocare, parcare VIP şi business, zonă pentru staţionarea taxiurilor, zonă cu două locuri pentru pentru staţia de autobuz, zonă cargo şi un hotel.

Clădirea noului terminal va cuprinde următoarele zone:

– Zonă publică de așteptare pentru pasageri și însoțitori.

– Zona ghișeelor de check-in și de predare a bagajelor de cală.

– Zona de control securitate, control documente și control vamal.

– Zonă comercială realizată în zona securizată.

– Zona de îmbarcare, spații de așteptare și porți de îmbarcare.

– Zonă tehnică.

– Zonă destinată procesării bagajelor de cală.

– Zonă de tranzit destinată pasagerilor

Valoarea totală a investiției este de 125 de milioane de lei, adică 25,5 milioane de euro. Finanțarea proiectului va fi asigurată din surse proprii, fonduri de la bugetul de stat și fonduri nerambursabile prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020. Contractul va fi atribuit pe o durată de 24 de luni pe baza criteriului de atribuire reprezentat de cel mai bun raport calitate-preț, unde prețul are o pondere procentuală în decizia finală de 49%, planul de implementare a contractului – 15%, perioada de garanție – 10%,  iar restul de 26% revenind experienței profesionale a 6 experți-cheie în realizarea proiectului.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *