sedinta de urgenta la mapn dupa discursul lui vladimir putin decizii aparere romania 818615

Sistemele defensive instalate de Statele Unite și Europa și operațiunile NATO au fost analizate azi în detaliu la MApN, într-o şedinţă de urgenţă, stabilită imediat după discursul lui Vladimir Putin. Ce decizii au fost luate.

Ședința de astăzi de la MApN a durat mai bine de 2 ore și a fost o punere în temă a parlamentarilor din cele două comisii de apărare cu situația curentă a războiului din partea de est a României.

De asemenea, parlamentarii au cerut și o informare din partea ministerului, a conducerii Ministerului Apărării Naționale, în privința noilor programe de achiziții pe care urmează să le facă în perioada următoare, având în vedere că în acest an România are cel mai mare buget din istorie pentru apărare 2,5 % din PIB vor fi alocați pentru înzestrarea armatei.

În plus, tot membrii comisiei au vrut să știe și care sunt programele de înzestrare în perioada următoare. Inclusiv în ceea ce privește antrenarea trupelor române în acest moment și care sunt programele viitoare de pregătire pentru militarii români.

Este un program pe care își doresc cei din Parlament, membrii comisiilor de apărare din Camera Deputaților și Senatul să-l permanentizeze cu Ministerul Apărării, să aibă astfel de vizite în mod curent și să se pună în temă cu ce se întâmplă la Ministerul Apărării, în ceea ce privește în înzestrarea, dar și pregătire a armatei.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *