emM9MSZoYXNoPTJmMzY2ZjYwZmE4MzhjYTY1YWJkMjI4MDM5NTg3Nzcw.thumb e1661058976715 640x400 1

UPDATE Fostul deputat rus, expulzat din Rusia pentru activități anti-Kremlin, Ilia Ponomarev, a declarat într-o postare pe Telegram că Natalia Vovk și Sofia Șaban au fost „evacuate cu succes dincolo de granițele Rusiei, atât la rugămintea prietenilor noștri ruși, cât și a altora. Nu au participat direct la acțiunea din 20 august 2022 care a vizat-o pe Daria Dughina (Platonova)”.

Știrea inițială

FSB, serviciul secret al Rusiei (moștenitorul KGB) acuză serviciile speciale ucrainene de asasinarea Dariei Dughina, transmite publicația rusă  Kommersant, care citează un comunicat de presă, citat de G4Media.

FSB susține că executanta ar fi Natalia Vovk, de cetățenie ucraineană, care ar fi ajuns în Rusia în iulie împreună cu fetița ei și s-ar fi cazat într-un apartament vecin cu cel al fiicei ideologului anti-ucrainean Aleksandr Dughin.

FSB susține că după asasinat, femeia (născută în 1979) ar fi plecat în Estonia.

Mașina în care se afla Daria Dughin, fiica ideologului și filosofului Alexander Dughin – susținător al lui Putin și al imperialismului rus – a explodat duminică în apropierea satului Bolshie Vyazemy, regiunea Moscova. Este vorba de un autoturism SUV – Land Cruiser Prado – care i-a aparținut Dariei Dugina. Aceasta se afla la volan și a murit.

Femeia de 29 de ani se afla la volan și a murit. Tatăl său, Aleksandr Dughin, urma să fie și el în mașină, dar în ultimul moment s-a răzgândit și a plecat împreună cu un prieten.

Bomba, detonată de la distanță, susțin anchetatorii ruși

Mașina capcană care a ucis-o pe Darya Dughina a fost detonată de la distanță, a declarat luni un oficial din cadrul forțelor de ordine pentru agenția de presă de stat rusă TASS, relatează CNN.

„S-a stabilit acum că bomba din mașina lui Dughina a fost detonată de la distanță. Probabil că mașina a fost monitorizată și mișcarea sa a fost controlată”, a declarat pentru TASS oficialul din cadrul forțelor de ordine, al cărui nume nu a fost dezvăluit.

Dughina, o comentatoare politică rusă și editor al unui site de dezinformare numit United World International, a murit după ce o bombă amplasată în mașina pe care o conducea a explodat sâmbătă seară, la periferia Moscovei.

Detaliile exploziei sunt investigate în prezent de Comitetul de Investigații din Rusia.

Anterior, oficialii ruși au declarat că 400 de grame de TNT au fost folosite pentru a produce explozia și că „dispozitivul exploziv a fost atașat sub Jeep, pe partea șoferului”, a mai scris TASS.

Ucraina a negat orice implicare 

Un consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski a negat duminica aceasta că Kievul ar fi implicat în atentatul cu maşină capcană de sâmbătă seara în care şi-a pierdut viaţa fiica ultranaţionalistului rus Aleksandr Dughin.

„Subliniez că Ucraina nu are nimic de-a face cu asta, pentru că nu suntem un stat criminal ca Federaţia Rusă şi nici nu suntem un stat terorist”, a declarat Mihailo Podoliak, unul dintre consilierii lui Zelenski, într-o intervenţie televizată.

Foto: Captura video

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *