Raed Arafat a dat sfaturi șoferilor care se confruntă cu un incendiu

Raed Arafat a dat sfaturi șoferilor care se confruntă cu un incendiu la mașină. Stingătorul, care oricum e obligatoriu în legislația rutieră, este extrem de util în aceste situații, dar cea mai importantă este reacția șoferului și a persoanelor din preajmă, a spus șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Reacția lui Raed Arafat a venit după ce o mașină a luat foc marți în Pasajul Unirii din București, care era blocat de trafic dimineața, iar intervenția pompierilor a fost dificilă și panica s-a instaurat la fața locului.

„Nu stai să te filmezi, că te poţi intoxica!” a spus Raed Arafat, într-o intervenție la Euronews, potrivit B1TV.

Trebuie gestionată fără panică, ieșit imediat din mașină. E bine dacă avem stingător în mașină. Încă un aspect, am văzut oameni care filmau unde se luase foc, în loc să se evacueze. Poți să te intoxici foarte repede de la fum. Evacuarea trebuie să fie imediată și cea mai scurtă către spații deschise.

Pompierii au intrat să vadă dacă sunt persoane rămase în mașinile din apropiere și i-au îndrumat pe toți să iasă în spațiile deschise. În astfel de situații trebuie să fii fără panică. Trebuie să te evacuezi, nu se te uiți ce se întâmplă.

Pompierii nu au intrat cu mașina pentru că nu se face așa. Nu se intră cu mașina în fum pentru că nu e vizibilitate. În pasaj nu cred că intră auto scara care are 72 de metri. În mod normal, toate mașinile de stingere încap.

Trebuie să avem stingător obligatoriu în mașină. Poate să te ajute asta în anumite momente. Frica de a exploda imediat nu e. Dacă ai la tine stingător, problema s-ar putea să se amelioreze. Trebuie să anunți imediat 112. Astfel de incendii pot avea loc și în zone rurale, iar pompierii ajung mai greu aici, iar un stingător ar fi util”, a declarat Raed Arafat.

O mașină a luat foc, marți, în Pasajul Unirii din Capitală, iar imaginile de pe camerele de supraveghere arată cum un Mini Cooper se aprinde în mers în partea din față, sub motor, iar familia se autoevacuează.

Din imagini se poate vedea cum două femei scot rapid doi copii din mașină, iar bărbatul se îndreaptă spre portbagaj, însă nu e clar dacă ajunge să scoată extinctorul.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *