Silviu Mănăstire, fost realizator și prezentator la B1 TV, în prezent secretar general adjunct al PNL, a fost implicat în 2020 într-un scandal de violență domestică, dezvăluie G4Media, care citează date din portalul instanțelor de judecată.

Potrivit portal.just, Tribunalul București a impus pe 29 iulie 2020 un ordin de restricție, valabil 60 de zile, prin care îi interzicea fostului jurnalist să se apropie la mai puțin de 300 de metri de iubita sa, de reşedinţa acesteia şi de locul ei de muncă.

În plângerea depusă în instanță, femeia îl acuza pe Mănăstire de violență psihică și fizică. Concret, pe 14 mai 2020, scrie femeia în plângere, Silviu Mănăstire „a devenit violent pe fondul consumului de băuturi alcoolice și a unei dispute casnice și a devenit agresiv față de concubina sa, având un limbaj agresiv inclusiv la adresa organelor de poliție”, potrivit deciziei instanței.

Instanța mai precizează că „pe fondul consumului crescut de băuturi alcoolice, (Silviu Mănăstire) își pierde cumpătul și devine impulsiv și agresiv chiar în prezența persoanelor apropiate și are manifestări antisociale chiar în prezența reprezentanților legii, iar aceste împrejurări conturează convingerea instanței de apel că integritatea fizică și psihică a apelantei-reclamante a fost pusă în pericol prin actele de violență fizică și psihologică”.

În documentele depuse în fața instanței este descris și episodul violent pentru care a fost reclamat Silviu Mănăstire.

La data de 14.05.2020, pârâtul Mănăstire Silviu a lovit-o pe intimată, în mod repetat, cu palmele peste față, a strâns-o de gât, împiedicând-o să respire, a împins-o peste o masă și a amenințat-o că o omoară, în timp ce se aflau la locuința situată în București”. Potrivit instanței, femeia a declarat că „între părți au existat în mod constant neînțelegeri, însă intimata nu a rupt relația, deoarece pârâtul i-ar fi luat cartea de identitate și a șantajat-o emoțional.”

La dosarul cauzei a fost depus și un certificat medico-legal din care a rezultat că femeia „a suferit leziuni traumatice care s-ar fi putut produce la data de 14.05.2020 prin lovirea cu un corp dur care nu necesită zile de îngrijire medicală.”

Cum comentează Silviu Mănăstire Fostul jurnalist nu a fost prezent la termenele de judecată, fiind apărat de un avocat din oficiu. Întrebat de G4Media despre incidentul de acum doi ani, actualul politician a replicat: „din păcate, de data asta nu ai subiect. Ne-am certat și ne-am împăcat după două săptămâni”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *