Simularea examenului de Bacalaureat a început luni cu Limba Română
Simularea examenului de Bacalaureat a început luni cu Limba Română

Simularea examenului de Bacalaureat a început luni cu proba de Limba şi literatura română. Din 1577 de licee, 78 nu susțin simularea, întrucât se află în zone carantinate.

Marţi va avea loc proba obligatorie a profilului, miercuri proba la alegere a profilului şi specializării, iar joi proba de limba şi literatura maternă din simularea examenului de Bacalaureat.

Sorin Cîmpeanu a declarat că 78 de licee din 1.577 nu vor susţine simularea, dat fiind că se află în zone carantinate, astfel că 7.500 de elevi sunt afectați. Circa 300 de școlari care locuiesc în zone carantinate, dar care învaţă în alte zone, vor putea susţine simularea examenului de Bacalaureat – ei pot părăsit localitatea carantinată având asupra lor o declarație pe propria răspundere, relatează B1TV.

„Sunt 78 de licee în care nu se va susţine săptămâna aceasta examenul de simulare pentru Bacalaureat deoarece 37 sunt în Timişoara, 21 în Braşov, 14 în Ilfov şi apoi sunt în Maramureş şi alte judeţe câte un liceu. Deci 78 de licee din 1.577. E vorba de 5% din numărul de licee. Circa 7.500 de elevi nu vor putea susţine simularea deoarece se află în zone carantinate.

Sunt și 200-300 de elevi care locuiesc în zone carantinate şi învaţă în zone care organizează simularea. Nu ştim dacă toţi au de gând să meargă la examenul de simulare, pentru că e facultativ, dar cei care doresc pot merge cu o declaraţie că te deplasezi pentru simularea examenului”, a declarat duminică seara la B1TV Sorin Cîmpeanu.

Minstrul a mai afirmat că în zonele carantinate vor putea fi reprogramate simulările pentru BAC și Evaluarea Națională, oricând până pe data de 15 mai.

Sorin Cîmpeanu: școala nu îmbolnăvește

Cîmpeanu a mai ținut să precizeze că în unitățile de învățământ se respectă regulile anti-COVID-19, iar școala nu îmbolnăvește.

„În şcoli se respectă regulile de protecţie împotriva SARS-CoV-2 mult mai corect decât în multe alte locuri. Educaţia nu te îmbolnăveşte, educaţia te ajută să te protejezi învăţând să respecţi regulile. (…) Cred că este o variantă tentantă să închizi şcolile primele, fără să iei alte măsuri restrictive pe alte planuri. Din păcate, dacă măsura închiderii şcolilor nu va avea efectul scontat, vom genera noi pierderi în educaţie, vom afecta sub toate aspectele elevii şi vom determina agravarea tulburărilor de socializare”, a avertizat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *