Sondajele arată că USR-Plus și PSD au ajuns la egalitate în preferințele electoratului, a afirmat copreședintele alianței. Dan Barna. USR-Plus ar obține 23% din preferințele electoratului la alegerile parlamentare, potrivit unui sonfaj intern, Mai departe, prima formațiune în top este PNL, cu 30%.

Copreședintele Alianței USR-PLUS, Dan Barna, a confirmat că formațiunea a obținut 23% în ultimul sondaj intern efectuat.

„Am văzut că sondajele ne așează peste 20%. E foarte bine. O să continuăm campania”, a spus Barna, întrebat, joi seară, la Digi24.

Sondajele arată situația politică la acest moment. Dan Barna a confirmat informațiile apărute în spațiul public potrivit cărora, într-un sondaj intern USR-PLUS, formațiunea a obținut 23%, PSD 23% iar PNL 30%.

„Da, este un sondaj intern pe care l-am realizat în ultimele zile. Așa arată cifrele la momentul acesta, dar obiectivul nostru este să avem o prezență cât mai consistentă, pentru că – asta o spune sondajul despre care vorbim – la întrebarea «Cine credeți că poate să facă reformă în România?», 72% din respondenți spun că USR-PLUS.

Într-adevăr, spun că este nevoie de o coaliție, că nu suntem suficient de experimentați în administrație. Apare și această realitate”, a explicat Dan Barna.

Anul trecut, Dan Barna era pe locul trei în topul candidaților la alegerile prezidențiale.

Astfel, potrivit studiului efectuat în perioada 25 octombrie – 3 noiembrie, cu o săptămână înainte de alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis era favorit al prezidențialelor cu 38,9% în intențiile de vot, urmat de Viorica Dăncilă cu 22,6%, aceasta din urmă în scădere cu aproape un procent față de măsurătoarea precedentă. Pe locul 3 era Dan Barna cu 19,1%.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *