Sorina Pintea suferă de o boală gravă. Decizia fostului ministru al sănătății care i-a salvat viața
Sorina Pintea suferă de o boală gravă. Decizia fostului ministru al sănătății care i-a salvat viața

Sorina Pintea suferă de o boală autoimună, pe care a dezvăluit-o chiar ea pe Facebook. Fostul ministru al sănătății a ales să facă aceste dezvăluiri din viața personală în contextul în care a amintit că a rezolvat criza imunoglobulinei din primele zile de când a fost numită în funcție. Nu avea să bănuiască că va avea chiar ea nevoie mai târziu de acest medicament rar, a spus fostul demnitar.

Luni seară, Sorina Pintea a anunțat că a fost diagnosticată cu o boală gravă autoimună şi a ales să se trateze în ţară, având încredere în sistemul medical.

”Viaţa este imprevizibilă”, a scris Sorina Pintea, spunând că în noiembrie 2019, a fost diagnosticată cu o boală autoimună gravă, de atunci fiind sub tratament, cu cortizon şi cu imunoglobuline,

Sorina Pintea suferă de o boală despre care a revenit apoi cu detalii pe Facebook.

„Dermatomiozită! Din fericire diagnosticată in primele 4 luni, fără afectare musculară, din fericire”, a explicat fostul ministru al sănătății.

Dermatomiozita este o boală în care sunt afectate vasele din învelisul conjunctiv al fasciculelor musculare. Pe lângă afectarea pielii şi muşchilor, frecvent sunt atinse si viscerele, in special tubul digestiv, cordul si plaminii. Practic, organele „sunt erodate din interior”.

„Imediat după instalarea mea la Ministerul Sănătăţii, mai exact pe data de 5 martie 2018, din cauza lipsei imunoglobulinelor, am activat Mecanismul de Protecţie Civilă al Uniunii Europene. În ultima parte a mandatului, am început să mă simt din ce în ce mai rău, dar am crezut că această stare se datorează oboselii. În data de 5 noiembrie 2019, am primit un diagnostic de boală gravă autoimună, urmând imediat tratamentul specific, printre care şi cel cu imunoglobuline. Eu am încredere în sistemul medical din România, aşa că am ales să mă tratez la noi în ţară, într-un spital de stat” a dezvăluit Sorina Pintea.

Sorina Pintea a explicat că în acest moment, boala este în remisie: „În momentul de faţă, boala este în remisie, efectele tratamentului cu cortizon încă sunt vizibile, dar am considerat că este de datoria mea să aduc explicaţii pentru dispariţia din spaţiul public”.

În comentariile la postare, fostul ministru al Sănătăţii a mai precizat că este tratată de profesorul Ruxandra Ionescu de la Spitalul Sf. Maria, iar la Baia Mare este urmărită de ”două doamne remarcabile, dr. Gabriela Ieremia și dr. Cristina Truică”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *