Spitalul din Suceava, închis după ce 52 de medici au fost testați pozitiv. Ce se va întâmpla mai departe
Spitalul din Suceava, închis după ce 52 de medici au fost testați pozitiv. Ce se va întâmpla mai departe

Spitalul din Suceava a fost închis din cauza coronavirusului, acesta fiind al doilea caz de la debutul crizei, după închiderea Spitalului MAI Dimitrie Gerota. De data aceasta s-a luat decizia închiderii unității medicale pentru că 52 de cadre medicale s-au infectat cu COVID-19. Alte două persoane internate acolo au decedat.

Spitalul a fost închis, pacienții transferați sau externați și toți medicii din spital au fost puși în izolare, urmând ca apoi unitatea să fie redeschisă. Va fi folosită strict ca spital COVID-19, cu medici aduși din altă parte, a precizat secretarul de stat Nelu Tătaru.

Rezultatele testelor sosite luni arată că alte 25 de cadre medicale au virusul COVID-19. În acest fel, bilanțul negru ajunge la 52 de cadre medicale, ceea ce arată proporțiile situației. Practic, într-o singură zi aproape că s-a dublat numărul cazurilor de medici și asistenți medicali în cazul cărora s-a confirmat îmbolnăvirea cu noul coronavirus”, a scris Monitorul de Suceava, potrivit PSNews.

„Dintre noile cazuri confirmate cele mai multe sunt de la Secția de Cardiologie, mai exact 7 persoane, apoi urmează Medicina Internă cu 5 cazuri, în timp ce la Boli Infecțioase și Gastro sunt câte 3 cazuri de îmbolnăvire. Celelalte cadre medicale diagnosticate cu COVID-19 sunt de la Dializă, Neurologie, ORL, UPU și ATI”.

Spitalul din Suceava închis. Au murit doi pacienți

Luni, două persoane și-au pierdut viața la Suceava: un bărbat de 71 de ani care fusese internat la Spitalul Județean Suceava pe 21.03.2020 și confirmat pozitiv pe data de 23.03.2020. Persoana a fost internată anterior în secția de cardiologie unde este posibil contact cu pacienta transferată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

A mai murit o femeie în vârstă de 72 ani, internată în data de 21 martie în Spitalul Județean Suceava, cu afecțiuni asociate cronice (diabet, boli cardiovasculare), fără context epidemiologic (nu are istoric de călătorie, nu a venit în contact cu o persoană confirmată pozitiv).

Spitalul din Suceava devine COVID-19

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Nelu Tătaru a declarat că spitalul de la Suceava va fi închis și dezinfectat, iar medicii vor fi puși în izolare. Tătaru a mai spus că toate internările din spital vor fi trimise în spitalele din zonă, precum Spitalul de la Rădăuți sau cel de la Botoșani.

După dezinfectare, spitalul din Suceava va fi folosit exclusiv pentru tratarea cazurilor de coronavirus, iar la Suceava vor fi trimiși medici de la alte spitale din zonă, a spus secretarul de stat.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *