Ministrul Justiției, Stelian Ion, a cărui revocare a fost cerută de premierul Florin Cîțu, a declarat, joi dimineață, referitor la avizul pe care Ministerul ar fi trebuit să-l dea proiectului “Anghel Saligny”, că cei care lucrează în instituție “nu-și permit, indiferent de presiunile pe care încearcă să le facă unii sau alții, să își pericliteze cariera și să facă lucruri ilegale”.

Totodată, în privința procedurii de numire a șefilor de parchete, Stelian Ion a precizat că a primit “mai multe semnale” de-a lungul timpului cum că nu e în regulă ca el să coordoneze această activitate, “ci altcineva, pentru a avea un deznodământ de dinainte știut”.

„A fost destul de clar la încheierea zilei de ieri că în chestiunile punctuale legate de avizul care a stat la baza acestei dispute politice am avut dreptate. Ministerul Justiției nu primise originalul pe care să dea acel aviz. Termenul de 4 zile în care se dă avizul nici nu începuse să curgă. Dacă ar fi fost altfel, ședința de ieri ar fi continuat, s-ar fi adoptat actul normativ”, a spus Stelian Ion.

„Ministerul Justiției este o instituție respectabilă unde lucrează niște oameni care au intrat aici pe bază de concurs, unii au zeci de ani de experiență, oameni care nu-și permit, indiferent de presiunile pe care încearcă să le facă unii sau alții, să își pericliteze cariera și să facă lucruri greșite, ilegale”, spune ministrul demis Stelian Ion.

„Ministerul Justiției de-a lungul anilor a fost garantul legalității actelor normative care trec prin guvern și de câte ori nu au fost respectate avize și opiniile celor din Minister s-a ajuns la situații neplăcute. Unii au ajuns să dea cu subsemnatul”, mai spune Stelian Ion.

Totodată, Stelian Ion a declarat că a lucrat foarte bine cu secretarii de stat PNL.

„Cine a practicat sporturi de echipă, știe, liderul dă tonul.Am început procedura de selectare a candidaților pentru aceste funcții de procuror de rang înalt. Am primit mai multe semnale de-a lungul timpului cum că nu e în regulă că un ministru USR sau eu în special aș putea coordona această activitate și că n-ar trebui să o fac eu, ci altcineva, pentru a avea un deznodământ de dinainte știut. Au fost semnale foarte clare. Dacă lucrurile se desfășoară într-o anumită cronologie și se confirmă toate aceste lucruri, concluziile le putem trage.Îmi fac datoria până la capăt și am conștiința împăcată”, a spus Stelian Ion.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul