Bangladesh

O substanță antiparazitară de uz veterinar poate învinge noul coronavirus COVID-19. Potrivit unui studiu recent, Ivermectina poate fi eficientă în tratamentul pentru infecțiile cu SARS-CoV-2.

Ivermectina a fost testată în Bangladesh, pe 72 dintre cele 113 persoane care s-au înscris.

Cei 72 de pacienți, spitalizați în Dhaka, Bangladesh, au fost împărțiți în trei grupuri. Cei din primul grup au fost tratați doar cu ivermectină timp de cinci zile. Persoanele din al doilea grup au primit, timp de cinci zile, ivermectină în asociere cu doxiciclină. Al treilea grup a primit tratament placebo.

Astfel, „S-a dovedit că un ciclu de ivermectină de cinci zile a fost sigur și eficient în tratarea pacienților adulți cu o formă ușoară de COVID-19. Vor fi necesare studii mai ample pentru a confirma aceste constatări preliminare, notează www.ijidonline.com.

Potrivit www.ijidonline.com, nu a fost observată nicio reacție adversă severă.

Studiul respectiv arată că Ivermectina poate fi eficientă în cazurile ușoare de infecții cu SARS-CoV-2. Pacienții spitalizați cărora li s-a administrat ivermectină cu alte tratamente au avut o mortalitate mai mică decât cei care nu au primit ivermectină

Pacienții au fost supuși unui examen fizic pentru simptomele legate de COVID-19 și au fost înregistrate semnele lor vitale (temperatura, tensiunea arterială, frecvența pulsului, saturația oxigenului și frecvența respiratorie).

Caracteristicile dinaintea tratamentului (date demografice, istoric clinic, comorbiditate și valori de laborator) au fost comparabile între cele trei grupuri de tratament. Vârsta medie a fost de 42 de ani și 54% dintre pacienți au fost femei. Durata bolii înainte de evaluare a fost, în medie, de 3,83 zile.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *