oana lasconi 640x400 1 jpg

Oana Lasconi, fiica Elenei Lasconi, fost jurnalist, în prezent primarul din Câmpulung Muscel, reapare cu un mesaj surprinzător pe contul ei de Instagram, legat de orientarea ei sexuală. După scandalul în care fiica și-a atacat mama în public când aceasta a recunoscut că a votata DA la referendumul din 2018, privind familia tradițională, Oana Lasconi s-a răzgândit. La momentul scandalului, susținătoare a comunității LGBTQ+, tânăra de 31 de ani a anunțat, vineri, 5 ianuarie, că nu mai este „un aliat LGBTQ+”.

„Începând de azi nu mai sunt un aliat LGBTQ+ aici pe Instagram. Sunt o bisexuală mândră, care a iubit mulți bărbați minunați, multe femei minunate și multe persoane non-binare minunate. Aș zice pansexuală, dar nu-mi place steagul atât de mult. Putem să alegem”, a scris Oana Lasconi pe Instagram.

Mai mult, Oana și-a modificat și descrierea contului pe care îl are pe Instagram. Nu mai apare „aliat LGBTQ+”, cum era până de curând, ci se descrie ca fiind „regină bi mândră, o eco-socialistă, o mamă de plante, veterană în gaming și o muziciană și scriitoare aspirantă”.

„Această discriminare jegoasă”

Anul trecut, fiica Elenei Lasconi s-a declarat „dezgustată” după ce mama ei a dezvăluit într-un interviu că a votat „Da” la Referendumul pentru familia tradițională organizat de PSD în 2018, mai exact pentru modificarea Constituției în sensul ca familia să fie definită ca uniunea civilă dintre un bărbat și o femeie.

„Această discriminare jegoasă nu are loc la mine în familie și din acest motiv nu o mai susțin din niciun punct de vedere, din acest moment. Vă mulțumesc”, a spus Oana, despre mama ei, Elenei Lasconi.

Elena Lasconi s-a retras de pe lista de candidați ai USR pentru alegerile europarlamentare și își continuă activitatea de primar al orașului Câmpulung Muscel. Într-un mesaj adrresat colegilor de partid ea anunța că va merge la Paris pentru „a-și asculta fiica”.

După retragerea mamei sale, Oana Lasconi a comentat: „Sunt mulțumită să aflu că mama mea nu mai candidează la alegerile europarlamentare. Un homofob în minus la Parlamentul European este un câștig, indiferent de cost. Grija mea este în principal față de persoanele LGBTQ+ din România, care suferă în fața ignoranței și a urii”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *