Orașul Târgu Mureș este sufocat de gunoaie, de trei săptămâni. În oraș s-au adunat aproape 2.000 de tone de deșeuri care zac pe stradă, punând în pericol sănătatea locuitorilor.

Locuitorii din Târgu Mureș sunt revoltați pentru că orașul este sufocat de gunoai. Aerul este irespirabil în unele zone, în timp ce întreg orașul devine un focar de infecție. Totul a pornit pentru că Târgu Mureș a rămas fără serviciul de salubritate, iar problema este încă nerezolvată.

Se simte și în aer, e jale. Asta ce s-a adunat de sărbători, cum a fost liber și de atunci, nu am mai văzut mașina să ridice”

Cu gunoaiele este dezastru, e foarte, foarte dezastru, de când s-a schimbat firma, nu se ridică. Oamenii se îmbolnăvesc!”

Nu îmi convine să dau 168 de lei și uitați, scump, și nu își fac datoria. Miroase și e focar!”, spun locatarii.

La începutul lui aprilie, primăria a reziliat contractul cu firma de salubritate pentru că operatorul nu colecta deșeurile la timp, transmite B1TV.

Cu toate acestea, o eventuală licitație pentru acest serviciu nu poate fi făcută de edili în nume propriu, ci doar prin Asociația de Dezvoltare intercomunitară Ecolect Mureș, care reunește toate cele aproape 100 de primării din județ.

Înainte, primăriile erau responsabile, având în vedere că operatorul nu și-a făcut treaba, s-a trecut la rezilierea contractului. A.D.I. Ecolect a pornit procedura de urgență, nu s-a finalizat”, a transmis Soos Zoltan, primar Târgu Mureș.

Primăria a cerut asociației să găsească o nouă firmă de salubrizare cât mai repede

În prezent încercăm să finalizăm cât se poate de repede procedura de negociere, ținând cont de o cantitate mare, 2300, nu putem să spunem că într-o zi”, a susținut Andrea Toth, director A.D.I. Ecolect.

Între timp, a fost găsită o soluție temporară, mai exact a fost semnat un contract cu o companie care va aduna gunoiul din Târgu Mureș. Se pare că acest contract este valabil doar pentru o săptămână.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *