Anchetatorii slovaci au o nouă ipoteză în cazul tentativei de asasinat asupra premierului Robert Fico. Potrivit ministrului de interne Matus Sutaj-Estok, atacatorul Juraj Cintula s-ar putea să nu fi acționat singur, ci ca parte a unui grup organizat.

„Echipa care se ocupă de cazul tentativei de asasinat asupra premierului slovac va cerceta și dacă suspectul a acționat singur sau ca parte dintr-un grup”, a declarat oficialul slovac, transmite B1TV.

Suspiciunile privind existența unui grup organizat au apărut după ce, la două ore după atac, „comunicațiile de pe internet ale suspectului au fost șterse”, lucru care nu ar fi putut fi făcut de atacator în timp ce era arestat.

Nici soția sa nu ar fi putut face acest lucru”, a precizat ministrul de interne, sugerând implicarea unor terțe persoane.

Anchetatorii au stabilit că Juraj Cintula, în vârstă de 71 de ani, era un critic vehement al politicilor premierului Fico. „Juraj le-a spus anchetatorilor că este nemulțumit de desființarea parchetului anticorupție și de decizia de a reforma presa publică”, a adăugat sursa oficială.

În urma atacului armat de miercuri, după o ședință a consiliului în regiunea Trencin, premierul Robert Fico „se află în afara oricărui pericol, dar rămâne în stare gravă și nu poate fi transferat la un alt spital. El va rămâne internat la un spital din Banska Bystrica”, conform autorităților.

Suspectul Juraj Cintula este cunoscut pentru legăturile sale cu grupări radicale de stânga, ceea ce întărește ipoteza anchetatorilor privind o potențială conspirație mai amplă la adresa liderului guvernului slovac.

Ancheta continuă pentru a elucida circumstanțele exacte ale tentativei de asasinat și a identifica eventualii complicii ai agresorului deja arestat.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *