Scandalul privind testele rapide COVID destinate elevilor continuă.

Compania care are contract cu Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) pentru livrarea testelor desființează acuzațiile autorităților. Asta, după ce IGSU a suspendat distribuția testelor rapide COVID în școli, spunând că nu mai există stocuri. „China intră în noul an, vor avea o vacanţă care înseamnă 3-4 săptămâni, aceste teste vin de acolo, e posibil să avem probleme cu lanţul de aprovizionare şi de transport”, a precizat șeful DSU-IGSU.

Pe 5 ianuarie, reprezentanții DDS Diagnostic au avut o întâlnire cu persoane din conducerea IGSU.

„Reprezentanții IGSU încă nu au acceptat argumentele raționale pentru rezolvarea crizei. (…) Chiar în timpul audienței, Șeful DSU a anunțat public că nu vor fi teste în școli și că nu există stocuri.

DDS Diagnostic precizează că testele sunt încă în București și criza poate fi astfel depășită. Testele sunt gata de livrare de îndată”, arată compania într-un comunicat de presă.

Compania a precizat că se așteaptă ca în următoarele 30 de ore să fie solicitată pentru livrarea testelor.

Testele rapide COVID, refuzate de IGSU luna trecută

Compania DDS Diagnostic are pe stoc peste două milioane de teste încă din 4 decembrie 2021. Societatea a câștigat licitația organizată de DSU-IGSU. Însă autoritățile au refuzat recepția testelor, „pe motiv că ar fi existat o întârziere de 30 ore la livrare. Ca urmare a acestei situații, distribuția de teste în școli a fost amânată”, arată DDS Diagnostic.

Compania spune că a furnizat „documente care demonstrează că livrarea a fost întârziată 30 de ore din motive imprevizibile și în afara posibilității de control a companiei, cauzate de apariția noii tulpini Omicron.

Camera de Comerț și Industrie a României, autoritatea legală în domeniu, a emis în acest sens Avizul privind existența cazului de forță majoră pentru această situație, aviz legal, nerecunoscut de DSU – IGSU, care a invocat motive procedurale, birocratice, fără legătură cu starea de fapt.”

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *