Tichete de vacanță cu sprijinul guvernului ar putea să primească privații
Tichete de vacanță cu sprijinul guvernului ar putea să primească privații

Tichete de vacanță cu sprijinul guvernului ar putea să primească și angajații din mediul privat. Există un proiect la care lucrează executivul în acest moment, a spus ministrul Turismului, Constantin Daniel Cadariu.

Va fi un nou nou mecanism prin care angajații din mediul privat să primească vouchere de vacanță, care să prijine în acest fel și turismul intern.

Acum, zilele acestea, am avut ceva discuții cu ceva colegi din Parlament, din partea PNL-ului e drept, pentru a încerca o inițiativa legislativă, cel puțin asta se discută la acest moment pentru a încerca și din perspectiva statutului să ajutăm privații pentru emiterea unor astfel de tichete de vacanță. Soluția sau ideea cu care vin domniile lor fiind ca suma să fie compensată din CAS-ul ce ar trebui plătit de către firme”, a declarat Cadariu, la postul național de televiziune, potrivit B1TV.

Decontarea ar urma să se facă în procent de 100%. Ideea a plecat de la faptul că parlamentarii liberali au făcut o estimare conform căreia statul încasează in momentul de față puțin peste 60% din CAS-ul pe care ar trebui să îl colecteze, mai spune ministrul.

Ar fi un impact bugetar destul de mare, pai să ne gândim că pentru salariații din mediul bugetar, sunt aproximativ 1,2 milioane de salariați impactul bugetar este de aproximativ 350 de milioane de euro. Având in vedere ca in mediul privat e un număr de 4 ori mai mulți salariați ar fi un efort bugetar destul de mare”, a mai declarat ministrul Turismului.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *