Biblioteca Academiei Române își achiziționează un sistem de stingere a incendiilor și echipamente pentru stingere în valoare de peste 3 milioane de euro. Sistemul va fi utilizat pentru protejarea depozitelor unde se găsesc obiecte culturale mobile, o parte dintre acestea fiind clasate în categoria fond sau tezaur, însemnând: documente istorice, manuscrise, piese numismatice, gravuri, stampe, fotografii, desene, cărţi, precum şi colecţii de artă decorativă, artă populară, lucrări de pictură, sculptură, grafică, icoane, mobilier.

Biblioteca Academiei Române este o bibliotecă din București, înființată la data de 6 august 1867, care funcționează sub egida Academiei Române. Scopul declarat al bibliotecii este cel de a colecta și conserva în colecțiile sale fondul național de manuscrise și tipărituri, ilustrând istoria și cultura românească, precum și istoria și civilizația universală. Sistemele vor fi montate în 8 corpuri ce reprezintă depozitele colecțiilor din cadrul bibliotecii, respectiv Corp A, Corp C, Corp B1, Corp B3, Corp Ae, Corp Be, Corp Ce şi Corp De, cu înălţimi variabile cuprinse între demisol şi etajul 10.

Sistemul va contribui la furnizarea unei imagini clare și omogene asupra asupra infrastructurii monitorizate, având un set de rapoarte personalizate ce corelează datele monitorizate active cu date provizionate de utilizator, având funcția de a depista frauda sau folosirea abuziva a energiei electrice furnizate in locație,  funcția de a automatiza procesele de mentenanta, reducând timpii de mentenanta si costul asociat lipsei ei.

Valoarea totală a investiției este de 16,2 milioane de lei, cu TVA, adică 3,3 milioane de euro. Finanțarea proiectului se va realiza din fonduri bugetare alocate de Biblioteca Academiei Române.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *