Tineri infectați cu COVID. S-a dublat numărul cazurilor
Tineri infectați cu COVID. S-a dublat numărul cazurilor

Tineri infectați cu COVID. S-a dublat numărul cazurilor de COVID privind persoanele tinere, incidența crescând în ultima săptămână cu 120-130% pentru grupa de vârstă 20-39 de ani.

Incidența de cazuri de COVID-19 a crescut în ultima săptămână cu 120-130 la sută pentru grupa de vârstă 20-39 de ani.

Sunt persoane care călătoresc mai mult, e perioada concediilor, oamenii merg în vacanță, vin din călătorii, se întâlnesc cu alți oameni din alte zone, cu atât mai mult cu cât se duc în străinătate, unde, dacă ținem cont de ceea ce se întâmplă la nivel european – în Anglia sunt 40.000 – 50.000 – 60.000 de cazuri de SARS-CoV-2 pe zi – , este foarte probabil, dacă te duci în vacanță undeva în Europa, să te întâlnești cu o familie, cu un grup de oameni din UK și e posibil, mai mult decât în cazul în care te-ai întâlni cu cineva din România, să contractezi virusul. Și atunci, este evident că cei care călătoresc mai mult au șanse proporțional mai mari să se infecteze în această perioadă”, a declarat joi seara la Digi24 Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

În legătură cu al patrulea val al pandemiei de COVID-19, Andrei Baciu precizează că cel mai negru scenariu din prezent indică un număr de cazuri care poate să depășească 1.000 pe zi, în România.

Acesta este cel mai negru scenariu. O să vedem cum se întâmplă. Noi luăm în calcul toate scenariile și facem pregătiri pentru fiecare scenariu în parte. În primul rând, ne uităm cum ar trebui să arate, de la o perioadă la alta, numărul de paturi necesare pentru a trata pacienții care vor avea nevoie de asistență medicală.

Este lucrul cel mai dificil să reasamblezi sistemul de sănătate, pentru că nu poți să iei un pat să-l muți de pe azi pe mâine ca într-un accident de mașină, este o boală care se transmite totuși pe cale aeriană. Este nevoie de secții COVID, spitale COVID etc. Este nevoie de proceduri, avize, nu se întâmplă peste noapte”, a precizat secretarul de stat.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul