Direcția Națională Anticorupție (DNA), anchetă în tragedia de la Crevedia
Direcția Națională Anticorupție (DNA), anchetă în tragedia de la Crevedia

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a deschis un dosar penal privind posibile fapte de corupție în rândul unor funcţionari cu atribuţii de control în urma exploziilor de la Crevedia, judeţul Dâmboviţa.

Procurorii DNA investighează posibile fapte de abuz în serviciu ale unor funcționari publici care ar fi permis funcționarea ilegală a stației GPL din Crevedia, transmite B1TV.

Potrivit surselor citate, procurorii DNA se concentrează asupra activităților derulate de societatea care controlează stația GPL de la Crevedia, ulterior declarării închiderii acestui punct de lucru.

De asemenea, procurorii anchetează modul în care s-a autorizat punctul de lucru al societății situată în Crevedia, iar ulterior anulării acelei autorizații și închiderii formale a punctului de lucru, modul cum s-au realizat diferitele controale de către instituțiile abilitate.

Stația GPL nu mai avea autorizație de mediu de aproape 3 ani, dar funcționa în continuare ilegal.

Aceste explozii au ridicat o serie de întrebări cu privire la modul în care au fost administrate stațiile GPL în România și la faptul dacă autoritățile au luat măsurile necesare pentru a preveni astfel de tragedii.

Deschiderea dosarului penal de către DNA este subsecvent investigării cauzelor acestor explozii și în stabilirea responsabilităților pentru tragicul eveniment.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *