Trupe militare franceze ar putea ajunge pe teritoriul României, în contextul amenințării tot mai iminente de la granița Ucrainei. Președintele francez Emmanuel Macron a declarat că Franța este disponibilă să participe cu o prezență militară avansată a NATO în România.

Franța își exprimă solidaritatea cu statele europene preocupate de securitatea lor.

Poziția președintelui francez a fost anunțată și de Nathalie Loiseau, lider al grupului Renew din Parlamentul European:

Emmanuel Macron anunță disponibilitatea Franței de a participa cu o prezență militară avansată a NATO în România. Franța este în solidaritate cu statele europene preocupate de securitatea lor” a scris oficialul pe Twitter, potrivit B1TV.

Trupe militare franceze, prezență de sprijin în România

Anunțul președintelui Franței are loc în contextul în care tensiunile de la granița cu Ucraina sunt tot mai mari. Autoritățile ucrainene au avertizat că Federația Rusă „aproape a finalizat” acumularea de forțe ce ar putea fi folosite într-o ofensivă împotriva Ucrainei, alimentând temerile că o eventuală invazie ar putea începe „în orice moment”, așa cum a indicat secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki.

Rusia „aproape a finalizat” acumularea de forțe în apropierea frontierelor ucrainene, avertizează Kievul.

Ministerul ucrainean al apărării susține că, potrivit ultimelor rapoarte din comunitatea de informații, Rusia a desfășurat peste 127.000 de trupe în regiune, transmite CNN.

Evaluarea a catalogat situația drept una „dificilă”. Potrivit părții ucrainene, Federația Rusă „încearcă să divizeze și să slăbească Uniunea Europeană și NATO”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *