Un bărbat a fost anunțat că este infectat deși nu făcuse niciodată testul
Un bărbat a fost anunțat că este infectat deși nu făcuse niciodată testul

Un bărbat a fost anunțat că este infectat cu coronavirus de către DSP, deși nu făcuse niciodată testul. Întâmplarea arată lipsa de responsabilitate cu privire la datele personale, pentru că cetățeanul în cauză își făcuse în acea dimineață un set de analize, dar nu și testul COVID.

Bărbatul din Galați a primit un SMS de la DSP și a povestit la B1TV cuma decurs situația, care s-a dovedit a fi o sperietură.

„În SMS-ul respectiv, venit de la un număr scurt, eram înștiințat la ora 22:36, că am fost testat pozitiv și că trebuie să stau în casă. Dacă se agravează simptomele, oricare ar fi fost ele, să iau legătura cu medicul de familie”, a declarat Răzvan Postolache.

Nu poate fi decât incompetență să anunți pe cineva că este infectat în lipsa unui test, este de părere gălățeanul.

„Este vorba despre incompetență, despre felul în care sunt folosite datele noastre personale. Cineva știa că eu mi-am făcut analizele dimineață și la ce companie. De asemenea, este vorba despre faptul că DSP-urile raportează și trimit cu nonșalanță astfel de avertismente la orice oră din zi și din noapte. Probabil, ‘random’, dacă eu nu am făcut niciun test COVID”, a declarat gălățeanul pentru B1 TV.

DSP i-a confirmat abia peste câteva ore că nu este persoana infectată cu COVID-19, înștiințată prin SMS

Direcția de Sănătate Publică s-a mișcat din nou lent pentru clarificarea situației, atrage atenția românul, fals înștiințat prin SMS.

„Am vorbit și la Direcția de Sănătate Publică, unde când am le-am spus că am fost înștiințat cu privire la acest lucru, mi-au spus să stau în casă, că voi fi contactat peste 3 zile, că sunt ocupați. Eu le-am spus din start că nu mi-am făcut niciodată testul. Au fost surprinși, le-au luat vreo 2-3 ore să-mi comunice că da, nu figurez la ei ca fiind testat pozitiv”, a mai spus Postolache.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *