Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei: Când specialiștii vor aprecia că trebuie luate noi măsuri, o vom face

Prefectul Traian Berbeceanu, proaspăt instalat în funcție, spune că nu se impun noi restricții, dar cu o condiție: cele adoptate acum mai bine de două săptămâni să fie respectate.

„Este adevărat că ne confruntăm cu o transmitere comunitară destul de accentuată, în fiecare zi am avut în jur de 500-700 de noi cazuri de COVID, de persoane depistate, în ultimele 24 de ore s-a dublat, avem 1514 noi cazuri și am ajuns la un indice de contaminare de 4,24 la mie.Cifrele sunt cu adevărat îngrijorătoare, nu sunt alarmante, dar sunt îngrijorătoare…Cu privire la dacă se impune sau nu adoptarea de noi restricții, așa cum am apreciat și în ședința CMSU, am considerat că măsurile aflate în vigoare și prelungite prin ultima hotărâre sunt suficiente. În mod categoric trebuie respectate. Avem convingerea că respectând aceste măsuri putem ajunge la platou și apoi să începem să scădem în privinta cifrelor”, a declarat Traian Berbeceanu la DIGI 24.

Traian Berbeceanu a fost numit prefect al Capitalei. Hotărârea de Guvern prin care acesta a fost numit, cu caracter temporar, a fost publicată joi seara în Monitorul Oficial. Gheorghe Cojanu a fost revocat, joi, prin hotărâre de Guvern.

„Domnul Berbeceanu Traian exercită, cu caracter temporar, în condițiile legii, funcția publică de prefect al municipiului București”, se arată în hotărârea de guvern.

„În ceea ce priveşte activitatea domnului Berbeceanu, este o activitate cunoscută. Avem nevoie de un om corect, un om integru, un om hotărât, un om care a demonstrat în activitatea sa că are capacitatea să atingă obiectivele pe care şi le stabileşte”, spunea premierul Ludovic Orban înaintea ședinței de Guvern.

Cine este Traian Berbeceanu

În decembrie 2019, Traian Berbeceanu a fost numit șef de cabinet al ministrului de Interne, Marcel Vela.

Traian Bereceanu a fost șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba între 2005 și 2013, când a trebuit să plece în urma unei anchete a DIICOT. A stat în arest din 24 octombrie până în 26 noiembrie 2013, fiind acuzat că ar fi sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală cu produse petroliere, cu un prejudiciu de peste 3,5 milioane de lei, scrite HotNews.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *