Florin Cîțu, mulțumit de creșterea consumului în România, în criză
Florin Cîțu, mulțumit de creșterea consumului în România, în criză

Florin Cîțu, mulțumit de creșterea consumului în România. Ministrul de finanțe este mulțumit că în România crește consumul, în condițiile unei crize economice, și cu o majoritate PSD în Parlament, care să blocheze orice fel de inițiativă legislativă. Ministrul de finanțe și-a exprimat satisfacția pe contul său de Facebook.

Florin Cîțu, mulțumit de creșterea consumului în România. „Fără dubii, consumul CREȘTE! Dacă am reușit asta în condiții de criza economică fără precedent și cu PSD majoritar în Parlament, vă imaginați unde putem ajunge cu #RomaniaFaraPSD?” spune ministrul de finanțe.

„În luna septembrie 2020, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) A CRESCUT faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 0,4%, cât și ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,7%. Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) A CRESCUT atât ca serie brută cu 4,6%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 3,5%. În perioada 1.I-30.IX.2020, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) A CRESCUT faţă de perioada 1.I-30.IX.2019 atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,7%, respectiv cu 1,4%”, a explicat Florin Cîțu.

Următoarea rectificare bugetară va avea loc în a doua săptămână din noiembrie, în condițiile în care Ministerul Finanțelor a primit nevoile ordonatorilor de credite, a anunțat, luni, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu. Ministrul spune că ținta este de menținere a deficitului bugetar anunțat la precedenta rectificare, de 8,6% din PIB, iar prioritățile vor fi sănătatea și investițiile.

Cîțu a anunțat că Finanțele nu iau în calcul, în scenariile cu care lucrează, un „lockdown” în economie.

„Economia trebuie să funcționeze, așa vom avea surse de finanțare pentru proiecte”, a spus ministrul.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *