Alexandru Rafila anunță

Alexandru Rafila a declarat, joi, că în România, capacitatea de testare ar trebui să ajungă la 80.000 – 100.000 de teste zilnic, potrivit Digi 24.

„La situația în care se află acum România capacitatea de testare ar trebui să crească substanțial, să ajungem la 80.000 – 100.000 de teste pe zi, să depășim un milion de teste pe săptămână. Iar asta să se faca permanent.

Vom fi pe drumul ce bun când rata de pozitivare va scădea la 3%, nu 25% cât e acum. Avem între 25 – 28%. Procentul de siguranță în care să spunem că problema legată de pandemie este în curs de rezolvare este o scădere la 3% a testelor poztive din totalul testelor efectuate.

Israelul a reușit reducerea proporției de teste pozitive de la valori apropiate României la mai puțin de 2%, este o țintă pe care ar trebui să ne-o propunem”, a declarat Rafila.

Se va ajunge la 10.000 de cazuri de coronavirus pe zi, crede Alexandru Rafila

10.000 de cazuri de coronavirus pe zi este nivelul la care ar putea ajunge România în două săptămâni dacă actuala tendință de creștere se menține, a spus Alexandru Rafila, reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății.

Pentru a stopa creșterea, este nevoie de măsuri mai ferme ale autorităților, spune Rafila.
„Nu am avut nicio săptămână care să spunem că s-a stabilizat creşterea. Suntem pe trend ascendent. Spitalele au o capacitate limitată. Singura soluţie de a contracara ocuparea paturilor este să facem ceva să stopăm această pandemie. Trebuie luate nişte măsuri asumate de Guvern. Dacă această creştere va fi la fel, în două săptămâni vom depăşi 10.000 de cazuri şi nu vom mai avea paturi la ATI. Trebuie să iei măsura potrivită, la timpul potrivit”, a spus Alexandru Rafila, potrivit B1T

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *