Un medicament pentru imunitate
Un medicament pentru imunitate

Un medicament pentru imunitate va scoate pe piață Instititutul Cantacuzino, până la sfârșitul anului. Este un medicament imunomodulator dezvoltat de cercetătorii români, mai exact un supliment alimentar cu proprietăţi biostimulatoare şi antioxidante, care creşte rezistenţa organismului la infecţii.

Ministrul apărării, Nicolae Ciucă, a anunțat a vorbit și despre fabricarea unui vaccin la Institutul Cantacuzino.

„Am discutat cu directorul Institutului Cantacuzino, colonelul Oancea, în ultima perioadă de timp şi-au focalizat foarte mult atenţia pe ceea ce înseamnă sporirea capacităţii de testare. Totodată, lucrează la un medicament imunomodulator, va ieşi curând pe piaţă, şi a luat măsuri ca vechea linie de producţie a vaccinului trivalent să poată să fie repusă în funcţiune şi să înceapă testele, astfel încât, aşa cum şi-au propus la nivelul institutului, începând de anul viitor, să poată să producă vaccinul. Medicamentul imunomodulator va ieşi până la sfârştiul anului”, a arătat Nicolae Ciucă, potrivit Digi24.

Specialiştii Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară “Cantacuzino” au dezvoltat un nou produs imunomodulator, un medicament pentru imunitate, care are proprietăţi de stimulare a imunităţii, determinând creşterea rezistenţei organismului la infecţii.

Colonelul Florin Oancea a fost numit comandantul Institutului Cantacuzino, în martie, o dată cu primele măsuri luate de guvern împotriva răspândirii coronavirusului. Atunci, institutul a fost trecut în subordinea MapN.

Comandantul Institutului Cantacuzino mai spune că pentru a putea produce vaccinuri, instituţia pe care o conduce trebuie să respecte anumite reguli de siguranţă.

„Toată lumea, când vorbeşte despre Institutul Cantacuzino, vorbeşte despre vaccin. Deci Institutul Cantacuzino este asociat cu speranţa de vaccinuri în România. Pentru a produce aceste vaccinuri trebuiesc respectate anumite reguli de siguranţă, anumite reguli de bune practici medicale. În momentul ăsta, Cantacuzino are dezvoltată, într-adevăr, partea experimentală de producere a acestor vaccinuri. Dar, pentru a produce, pentru a ieşi pe piaţă, trebuie să parcurgă aceste etape de verificare. Există o muncă de cercetare înainte să poţi să ieşi pe piaţă cu un anumit vaccin”, spunea atunci col. Florin Oancea.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul