Un nou pachet de asistență militară pentru Ucraina este pregătit de SUA
Un nou pachet de asistență militară pentru Ucraina este pregătit de SUA

Un nou pachet de asistență militară pentru Ucraina este pregătit de SUA. Ajutorul urmează a fi anunțat oficial miercuri, de ziua independenței Ucrainei, și este în valoare de aproximativ 3 miliarde de dolari, ceea ce reprezintă cea mai mare valoare de până acum.

Ajutorul militar are ca scop ca țara să lupte în continuare într-un război de uzură purtat în principal în estul și sudul Ucrainei, potrivit The Guardian, citat de B1TV.

Asistența militară americană se îndreaptă către o campanie pe termen mai lung, care va menține probabil mai multe trupe militare americane în Europa în viitor și un ajutor pentru a antrena și echipa forțele ucrainene pentru a lupta în anii următori.

Oficiali americani au declarat pentru The Associated Press că se așteaptă ca pachetul să fie anunțat miercuri. Banii vor finanța contracte pentru până la trei tipuri de drone, precum și alte arme, muniții și echipamente care ar putea să nu vadă frontul de luptă timp de un an sau doi, au spus aceștia.

Totalul pachetului de ajutor militar – care este oferit în cadrul Inițiativei de asistență pentru securitatea Ucrainei, este cel mai mare de până acum, arată sursa citată.

Oficialii au declarat că acesta va include bani pentru dronele mici Puma, lansate manual, dronele de supraveghere Scan Eagle, cu autonomie mai mare, care sunt lansate prin catapultare, și, pentru prima dată, pentru sistemul britanic de drone Vampire, care poate fi lansat de pe nave.

Spre deosebire de majoritatea pachetelor anterioare, noua finanțare vizează în mare măsură să ajute Ucraina să își asigure poziția de apărare pe termen mediu și lung, potrivit oficialilor familiarizați cu această chestiune.

Transporturile anterioare, majoritatea efectuate în cadrul Autorității prezidențiale de reducere a fondurilor, s-au concentrat pe nevoile imediate ale Ucrainei în materie de arme și muniții și au implicat materiale pe care Pentagonul le are deja în stoc și care pot fi expediate în scurt timp.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *