Un partid din Israel a primit indicații clare să nu se asocieze cu AUR, pentru că liderul acestuia și adepții săi sunt considerați antisemiți. Parlamentarii Likud au primit sfatul să nu intre în legătură cu membrii AUR, un partid „antisemit” și „catastrofal”.

Declarația a fost făcută în weekend de Eli Hazan. „AUR a fost ales în Parlament și devine tot mai popular, în parte pentru că e anti-establishment și se opune vaccinării și restricțiilor. Acest partid e antisemit”, le-a scris Eli Hazan, directorul pentru afaceri externe și purtătorul de cuvânt al Likud, parlamentarilor din partid.

În încercarea de a dezminți că partidul e antisemit, George Simion, colider al formațiunii, a susținut recent că el iubește poporul evreu, că are mulți prieteni în Israel și chiar are programată în aprilie o întâlnire cu Benjamin Netanyahu, fostul premier israelian.

Hazan spune, însă, că nu știe ca cineva să vrea să se întâlnească cu vreun membru AUR.

Vă implor să n-o faceți! E rău pentru Israel, pentru Likud. Comunitatea evreiască din România e foarte îngrijorată de acest anunț”, a mai scris Hazan, potrivit Jerusalem Post și B1TV.

Eli Hazan, lider de partid din Israel, reacție la declarațiile AUR despre Holocaust

Reprezentantul Likud a invocat în mesajul său și remarcile lui Claudiu Târziu, colider AUR, despre istoria Holocaustului ca fiind „o temă minoră”, remarci preluate într-un comunicat al formațiunii.

Eli Hazan a mai scris că, după ce AUR a intrat în Parlamentul României, le-a cerut reprezentanților săi să se delimiteze de Ion Antonescu, dictatorul fascist vinovat de moartea a 380.000 de evrei, dar AUR a refuzat.

Spre deosebire de partidele spre care am fost deschis, că am văzut că vor cu adevărat să se schimbe, acest partid e catastrofal”, a mai susținut Eli Hazan.

Declarațiile lui Claudiu Târziu despre Holocaust au fost condamnate, printre alții, de Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” și de ambasadorul Israelului la Bucureşti, David Saranga. Parchetul General s-a autosesizat după aceste afirmații și a deschis un dosar penal in rem.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *