DMj5xcAUuqOjJaoKlU5hpIk8xx02nr8m e1642672902563 640x400 1

Vladimir Putin a anunțat conducerea Ungariei că Rusia va invada Ucraina, iar guvernul maghiar dorește să obțină teritorii de la această țară, a declarat Oleksy Danilov, secretarul Consiliului de Securitate și Apărare al Ucrainei (BVT), într-un interviu televizat, transmite Telex.hu.

„Ungaria se angajează în mod deschis să coopereze cu Rusia. Mai mult, Putin a avertizat din timp că ne vor ataca țara. Din anumite motive, ei au crezut că ar putea obține o parte din țara noastră. Acest lucru nu se va întâmpla niciodată. Vom vedea consecințele pentru acea țară după război”, a transmis Danilov.

Mai multe site-uri de informații din Ucraina au preluat acuzațiile oficialului, dar nicăieri nu se descrie cum și de ce Danilov a fundamentat aceste afirmații și nici nu a făcut vreo referire cu privire la sursa lor.

Nu este prima dată când acest subiect este menționat, fostul viceprim-ministru polonez Roman Giertych a sugerat în luna martie că Putin a avut un plan secret, încercând să-l implice pe Viktor Orban și chiar pe polonezi în războiul împotriva Ucrainei și a promis Transcarpatiei lui Orban pentru ajutor. Nici atunci nu s-a prezentat nicio dovadă în acest sens, transmite presa maghiară.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *