Ungurii primesc sprijin guvernamental pentru a cumpăra pământ în România și în restul țărilor vecine. Guvernul lui Viktor Orban a anunțat o altă formă de sprijin pentru regiunile locuite de maghiari din străinătate, una prin care care guvernele străine au șanse reduse de opoziție.

Ministrul de externe Szijjártó Péter are sarcina să înființeze până în luna noiembrie a anului curent Fondul Privat al Terenurilor Agricole cu un capital de pornire de 140 de miliarde de HUF-(forinți)- (aprox. 401 milioane de EUR) cu scopul primordial de a achiziționa terenuri agricole și ferme din statele vecine, potrivit g4media.ro.

Ungurii primesc sprijin guvernamental pentru a cumpăra pământ  în România. Prin intermediul acestor fonduri, banii nu vor figura ca fonduri de investiții/sprijin cheltuit în alte state, așa cum este situația Fundației Pro Economica, situație ce a generat protestul repetat al guvernului României, ci un astfel de fond privat va fi direct unul dintre investitori, care dorește să-și crească capitalul în afaceri din România.

Până în prezent, Fundația Economica a fost finanțată de Ungaria cu suma de 135,7 miliarde de HUF pentru proiecte (aprox. 390 de milioane de EUR) 70 de miliarde HUF fiind din bugetul propriu al Ungariei, restul fonduri de la UE. Potrivit Pro Economica, ultima lansare de proiecte în valoare de 6 miliarde de HUF a fost anul trecut în noiembrie, câștigătorii urmând a fi anunțați în aproximativ 3 luni.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *