Vaccinarea copiilor între 12 și 15 ani va începe în Marea Britanie, în urma unei recomandări făcute de responsabilii medicali pentru fiecare regiune din Regat. Este o recomandare unanimă a medicilor șefi (CMO) din cele patru națiuni ale Regatului Unit.

„Am acceptat recomandarea medicilor șefi de a extinde vaccinarea la cei cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani – protejarea tinerilor de infectarea Covid-19, reducerea transmiterii în școli și menținerea elevilor în clasă”, a declarat ministrul Sănătății Sajid Javid într-un comunicat, potrivit rnz.co.nz, preluat de B1TV.

Lansarea campaniei de vaccinare va începe săptămâna viitoare. Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord și-au stabilit propria politică în domeniul sănătății, deși fiecare administrație descentralizată a primit aceleași sfaturi de la responsabilii medicali.

Vaccinarea copiilor între 12 și 15 ani. Medicii-șefi au recomandat copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani din Marea Britanie să primească un prim vaccin cu doze de la Pfizer-BioNTech, după ce Comitetul mixt pentru vaccinare și imunizare (JCVI) a decis la începutul acestei luni să nu facă recomandarea.

Copiilor li se va oferi vaccinul Pfizer-BioNTech. Copiii vulnerabili din categoria de vârstă erau deja eligibili pentru vaccinare.

Statele Unite, Israel și unele țări europene au început deja vaccinările copiilor, punând presiune pe guvernul britanic să urmeze exemplul.

Au existat peste 134.000 de decese cauzate de Covid-19 și 7 milioane de cazuri în Marea Britanie.

Image by v-a-n-3-ss-a from Pixabay

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.