Vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani a început joi în Spania cu cozi uriașe
Vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani a început joi în Spania cu cozi uriașe

Vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani a început joi în Spania, iar în fața spitalelor s-au format cozi uriașe de părinți alături de copii. Oamenii spun că s-au trezit de dimineață pentru a prinde un loc, tocmai pentru a-și imuniza copiii înainte de sărbătorile de Crăciun și a vacanței de sfârșit de an.

Încă de dimineață s-au format cozi la vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani, în Spania.

Autoritățile spaniole se așteaptă ca până la data de 9 ianuarie 2022 să administreze peste 1.000 de doze de ser anti-COVID, zilnic. Cadrele medicale se declară încântate de faptul că s-a dat startul vaccinării copiilor din Spania, iar mulți dintre ei sunt de părere că era și timpul ca minorii să poată fi imunizați în fața COVID-19, notează agenția Reuters, citată de B1TV.

Spania este una dintre puținele țări europene care a început, miercuri, campania de vaccinare anti-COVID a copiilor. Primul stat care a dat startul vaccinării copiilor de 5 până la 11 ani a fost Danemarca, iar măsura a fost luată chiar înainte de adoptarea măsurii la nivelul Uniunii Europene.

Vaccinarea copiilor pe  segmentul 5-11 ani a început în mai multe state UE. În Franța, Germania, Finlanda, unde scepticismul este mai ridicat cu privire la vaccinarea copiilor, a început imunizarea pe același segment de vârstă, însă doar pentru minorii vulnerabili, ce prezintă probleme de sănătate.

În Ungaria sunt peste 38.000 de părinți care și-au înscris copii la vaccinarea anti-COVID, iar în Polonia sunt peste 100.000 de minori care urmează a fi vaccinați.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *