Incidentul Dianei Șoșoacă cu jurnaliștii italieni este „absolut regretabil”, consideră președintele Klaus Iohannis, care cere „verificări la sânge” pentru ca situații de acest gen să nu se mai repete.

Este „absolut regretabil” faptul că jurnalista Lucia Goracci a fost agresată de familia Șoșoacă, a spus președintele Iohannis.

„Un incident absolut regretabil. Trebuie să fim foarte clari, sechestrarea de persoane se sancționează conform legii și în România.

Nu vreau eu să mă antepronunț. Absolut toate autoritățile competente să verifice ce s-a întâmplat și cum s-a intervenit trebuie să își facă datoria cu vârf și îndesat, după care, cu siguranță, voi aștepta concluziile de rigoare.

E posibil să fi fost greșeli în abordare, dar nu pot eu să mă exprim asupra acestor acțiuni.

Solicit această verificare la sânge pentru a nu avea încă o dată un astfel de incident care e absolut regretabil și, să fiu sincer, până acum ar fi fost inimaginabil”, a declarat Klaus Iohannis.

Scandalul creat de Diana Șoșoacă a provocat o furtună mediatică în Italia și a dus la intervenția Ministerului de Externe italian, care a cerut lămuriri guvernului de la București.

Incidentul Dianei Șoșoacă cu jurnaliștii italieni. Poliția Română a dat explicații după ce jurnalista italiană a reclamat că ea și colegii ei au fost percheziționați fără motiv. Diana Șoșoacă i-a acuzat că au droguri la ei și că i-au furat acte din birou.

Apelanta a precizat că formulează plângere penală împotriva jurnalistei din Italia pentru săvârșirea mai multor infracțiuni și că e posibil ca jurnaliștii să-i fi sustras documente ce se aflau în birou și a menționat de asemenea faptul că asupra jurnaliștilor se află droguri. Având în vedere aspectele menționate, în conformitate cu procedurile legale în vigoare polițiștii aveau obligația și au efectuat un control corporal sumar, precum și al bagajelor, control în urma căruia nu au fost identificate bunurile sesizate ca fiind sustrase, și nici substanțe interzise, așadar acuzațiile erau nefondate”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Georgian Drăgan.

Întoarsă în Italia, jurnalista agresată de familia Șoșoacă a povestit pentru postul Rai Uno momentele prin care a trecut în biroul senatoarei. Lucia Goracci a mărturisit că au fost clipe prin care nu credea că va trece în România.

Deși eram în România, m-am simțit ca în Siria”. Este mărturisirea făcută pentru presa din Italia de jurnalista Lucia Goracci.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *