Vaccinarea nu va fi obligatorie, a afirmat premierul Florin Cîțu
Vaccinarea nu va fi obligatorie, a afirmat premierul Florin Cîțu

Vaccinarea nu va fi obligatorie, a afirmat premierul Florin Cîțu, explicând că Guvernul nu intenționează adoptarea unei asemenea măsuri.

„Niciodată nu am spus că vaccinarea o să fie obligatorie” a spus Florin Cîțu, după protestul de duminică îndreptat împotriva legii vaccinării, care este înregistrată la parlament. Vaccinarea nu va fi obligatorie, dar cel mai probabil va fi reglementată printr-o lege.

Florin Cîțu a precizat luni că va fi analizată evoluția epidemiei de coronavirus și, în funcție de rezultate, „vom veni cu măsuri”. Acum sunt în vigoare mai multe restricții ce trebuie respectate, a mai spus Cîțu. „E foarte important ca de fiecare dată când cineva nu respectă regulile să fie sancționat dacă vrem să reducem rata infectărilor”, a subliniat Cîțu. Precizările vin în contextul în care incidența cazurilor de COVID-19 a crescut iar în România, țara noastră sărind pragul de 4.000 de infectări pe zi, relatează B1TV.

Întrebat dacă Guvernul pe care îl conduce ia în calcul impunerea de noi restricții, dat fiind că a crescut rata de infectări cu coronavirus, premierul a răspuns: „Vom analiza situația, vom vedea evoluția și în funcție de evoluția situației, vom veni cu măsuri, dar în acest moment sunt măsurile pe care le avem, pe acestea le implementăm”.

Cât despre efectele economice ale restricțiilor, prim-ministrul a afirmat: „Tocmai pentru a reduce din impactul negativ al acestor măsuri, există în continuare și măsura de muncă flexibilă, șomaj tehnic, sunt măsuri care au dat rezultate anul trecut și sunt în vigoare și pentru anul acesta. Cât despre predictibilitate, depinde de noi toți românii să respectăm regulile”.

Despre faptul că Timișoara a intrat în carantină din cauza numărului mare de infectări, șeful Guvernului a precizat: „Nu s-au respectat regulile și nici nu au fost sancționați cei care nu le-au respectat”.

„E foarte important ca de fiecare dată când cineva nu respectă regulile să fie sancționat dacă vrem să reducem rata infectărilor și să revenim la normal”, a explicat premierul.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *