Vaccinul Johnson & Johnson va fi distribuit în continuare în Europa
Vaccinul Johnson & Johnson va fi distribuit în continuare în Europa

Vaccinul Johnson & Johnson va fi distribuit în continuare în Europa, în urma concluziilor Agenției Europene a Medicamentului. EMA a stabilit că în cazul administrării acestui vaccin, beneficiile depășesc riscurile.

Totodată, specialiștii din cadrul EMA au ajuns la concluzia că există o ”posibilă legătură” între acest tip de vaccin și apariția unor cheaguri de sânge, fiind vorba despre „efecte secundare foarte rare” ale vaccinului Johnson & Johnson.

Autoritatea europeană de reglementare în domeniul sănătății a recomandat, marți, adăugarea în prospectul vaccinului a unor mențiuni cu privire la posibilitatea apariției unor cheaguri de sânge în combinație cu un număr scăzut de trombocite, după inocularea cu acest ser. Reprezentanții EMA au subliniat însă că este vorba despre cazuri extrem de rare și că beneficiile vaccinării cu Johnson & Johnson cântăresc mai mult decât riscurile, relatează Reuters și B1TV.

Potrivit sursei citate, reprezentanții Johnson & Johnson au anunțat că noua etichetă a vaccinului va include un avertisment referitor la riscul apariției unor astfel de efecte secundare, precum și instrucțiuni referitoare la modul de recunoaștere și tratare a lor. Totodată, compania a anunțat că va relua livrările de doze către Uniunea Europeană, Norvegia și Islanda și că vor fi reluate și studiile clinice.

Peste 7 milioane de americani au primit până acum vaccinul Johnson & Johnson.

În urmă cu o săptămână utilizarea acestui vaccin a fost oprită temporar de autoritățile de reglementare din Statele Unite ale Americii după ce au fost raportate cheaguri rare de sânge la nivelul creierului, combinate cu un număr scăzut de trombocite în cazul a șase femei.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *