Vaccinul Moderna ar fi mai puțin eficient în cazul mutației Africa de Sud
Vaccinul Moderna ar fi mai puțin eficient în cazul mutației Africa de Sud

Vaccinul Moderna poate fi mai puțin eficient în cazul mutației COVID apărute în Africa de sus, a anunțat producătorul. Compania Moderna lucrează deja la o soluție care să remedieze problema.

Moderna dezvoltă un ser suplimentar, care ar putea fi administrat sub forma unui rapel față de dozele de vaccin deja administrate. Un studiu clinic va fi realizat pentru a se stabili eficiența acestuia.

Testele de laborator au arătat că vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de Moderna oferă protecție inclusiv în fața tupinilor de coronavirus descoperite în Marea Britanie și Africa de Sud. Totuși, mai ales în cazul persoanelor vârstnice, răspunsul imunitar este mai redus în cazul variantei sud-africane.

Stephane Bancel, CEO-ul Moderna, a susținut, pentru Financial Times, că are „zero griji” privind eficiența vaccinului în următoarele luni. Totuși, „dacă va trebuie să facem ceva în vară, atunci vom face ceva, dar nu putem întârzia” a precizat acesta, potrivit B1TV.

Vaccinul Moderna poate fi mai puțin eficient pentru tulpina apărută în Africa de Sud. Moderna vrea să înceapă testele pentru administrarea unei doze suplimentare de rapel, care să crească eficiența vaccinului deja administrat. Serul ar trebui să fie gata de producție până în toamnă, dacă va fi nevoie de el.

Moderna este primul producător care anunță dezvoltarea unui ser menit să facă față noii variante.

Pfizer – BioNTech nu au anunțat până acum care este eficiența vaccinului dezvoltat de ei în raport cu varianta sud-africană de coronavirus.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *