Certificatul verde obligatoriu este cerut de Radu Țincu, medic primar ATI
Certificatul verde obligatoriu este cerut de Radu Țincu, medic primar ATI

Radu Țincu, medic primar în cadrul secției de Terapie Intensivă de la Spitalul Floreasca din București, a declarat, vineri, la Antena 3, că România se poate confrunta cu valul cinci al pandemiei de COVID-19,  în condițiile în care rata de vaccinare se va menține scăzută.

Totodată, medicul ATI Radu Țincu a făcut un apel către autorități şi spune că acestea trebuie să transmită mesaje cât mai coerente.

„Este evident că toate măsurile sanitare ce trebuiesc implentate odată ce sunt amânate şi temporizate, nu fac decât să dezorienteze populaţia. Rata de vaccinare a căzut semnificativ. Trebuie să ne gândim la faptul că eperţii internaţionali anunţă posibilitatea creşterii numărului de cazuri la începutul anului viitor, ceea ce, dacă va prinde România cu o populaţie neimunizată suficient, vom avea din nou un val de amploare, aşa cum a fost şi valul 4”, spune medicul Radu Țincu.

Dr.Radu Ţincu: „Vom fi din nou unici în Europa”

„În acest moment, România a avut un val 4, cum nici o altă ţară nu l-a mai avut, cu peste 400 de morţi în fiecare zi şi cu peste 1.800 de pacienţi internaţi în Terapie Intensivă. Va trebui ca oamenii politici să ajungă la un consens şi să transmită către populaţie anumite decizii coerente care să îi motiveze pe aceştia să respecte măsurile sanitare”, spune medicul.

„Acest val 5 ţine de mai mulţi factori”

Mai mult, medicul Țincu spune că valul 5 depinde de gradul de imunizare al populației, cât și de respectarea măsurilor sanitare.

„În momentul în care niciuna din cele două variante nu este aplicabilă, este evident că avem toate şansele ca acest scenariu să se întâmple. E nevoie ca populaţia să fie imunizată şi este nevoie ca cei care nu sunt imunizaţi, să existe un alt tip de control, care să arate că aceştia nu reprezintă un pericol de sănătate publică”, a spus dr. Radu Ţincu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *