psd

Ședința PSD de luni are ca temă stabilirea numelui premierului cu care se vor prezenta în fața premierului Iohannis. Social-democrații se reunesc începând cu orele 11 la sediul partidului în vederea stabilirii ultimelor detalii interne cu privire la formarea viitorului executiv, în alianță cu PNL și UDMR.

În ultimele zile, conducerea PSD și PNL a purtat mai mult negocieri, în cadrul cărora s-a discutat viitoarea structură a guvernului și principalele teme pentru programul comun de guvernare.

Ședința PSD  după care se va merge cu două propuneri de premier la Klaus Iohannis, potrivit lui Marcel Ciolacu, președintele social-democraților.

Urmează să mergem la preşedintele României cu două variante şi să stabilim. Ştiţi foarte bine că preşedintele României este îndreptăţit, prin Constituţie, să desemneze primul ministru. (…) Este varianta, prima – prin rotaţie, preşedinţii celor două partide. Vom vedea şi varianta agreată de către preşedinte. (…) Eu aş dori ca fiecare să ne respectăm atribuţiile constituţionale pe care le avem. Asta este abordarea pe care eu o am”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit B1TV.

Printre propunerile de premier din partea PSD ar urma să fie chiar Marcel Ciolacu.

De partea cealaltă, Florin Cîțu a declarat că PNL va merge la oficialul de la Cotroceni cu mai multe variante.

În ceea ce priveşte premierul, noi am discutat, vom merge la domnul preşedinte cu câteva variante şi apoi vom veni şi le vom anunţa public”, a declarat Cîțu.

Ciolacu a mai precizat că PSD ține ca în viitorul guvern să fie implementate mai multe pachete integrate privind pensiile, alocațiile și salariile. De asemenea, PSD susține taxa de solidaritate, care ar urma să fie introdusă în legea bugetului, care nu va afecta veniturile clasei medii, potrivit pesediștilor.

Este o discuţie pe această taxă. Noi o susţinem în continuare. Este o taxă pe activele de lux şi pe venituri excepţionale. (…) Nu trebuie să îl definesc eu (luxul – n.r.). E definit prin lege. De obicei, anumite produse au acciză. Acele produse care au acciză sunt de lux. Nu este niciun prag stabilit. Urmează să stabilim aceste praguri – fiindcă toate lucrurile sunt legate – în funcţie de pachetul de muncă”, a mai transmis Ciolacu.

Florin Cîțu a confirmat deja faptul că PNL a fost de acord cu majorarea veniturilor populației, la propunerea PSD.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *