Verificarea temperaturii și triajul epidemiologic, eliminate la Evaluare
Verificarea temperaturii și triajul epidemiologic, eliminate la Evaluare

Verificarea temperaturii și triajul epidemiologic nu se vor mai face la Evaluarea Națională, a precizat ministrul educației, Sorin Cîmpeanu.

90% din absolvenții de clasa a VIII-a s-au înscris la Evaluarea Națională, respectiv 132.630 din cei 147.660. Numărul final va fi cunoscut marți, la ora 17, a precizat ministrul.

Verificarea temperaturii. Nu se va mai face triajul epidemiologic la intrarea la examen, dar se vor păstra alte reguli de protecție sanitară, precum distanțarea sau obligativitatea purtării măștii, a precizat Cîmpeanu, citat de B1TV.

Recomandările care vor fi postate astă seară vor face toate acele precizări: fără triaj epidemiologic, termometrizare. Se păstrează însă distanţarea, se păstrează obligativitatea purtării măştii de protecţie, aerisirea spaţiilor de clasă. Deci, toate aceste reguli de protecţie sanitară se vor păstra”, a explicat el.

Ministerul Educației, spune Sorin Cîmpeanu, a adaptat tematica de examen la specificul anului școlar curent, unul „total atipic”.

Ministerul Educaţiei a luat acele măsuri administrative pentru a veni în sprijinul elevilor înţelegând dificultăţile pe care le-au întâmpinat. Este vorba despre micşorarea numărului de note necesare încheierii situaţiilor şcolare la minimum două, este vorba de prevederi precum posibilitatea de a face construcţii pe foaia de examen – matematică, geometrie, de a sublinia textele la examenul de limba română. Nu mai sunt considerate semne distinctive, deoarece toţi au posibilitatea să facă acest lucru. Creşte timpul alocat – 15 minute – pentru a completa casetele. Deci, sunt lucruri mici, dar care toate la un loc vin în sprijinul elevilor. Toate aceste recomandări vor face obiectul unui document care va fi postat astă seară pe site-ul Ministerului Educaţiei. Recomandări pentru elevi şi părinţi”, a adăugat ministrul.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *