Subiectele la Evaluarea Națională vor fi adaptate a spus Sorin Cîmpeanu
Subiectele la Evaluarea Națională vor fi adaptate a spus Sorin Cîmpeanu

Subiectele la Evaluarea Națională vor fi adaptate pentru că elevii nu au putut merge la școală în timpul pandemiei de coronavirus și mulți nu și-au putut însuși resursele predate online. Nu vor fi mai grele, nici mai ușoare ca până acum doar „adaptate” a precizat ministrul educației, Sorin Cîmpeanu.

Subiectele la Evaluarea Națională. „Subiectele vor fi adaptate la specificul acestui an școlar total atipic. Vor fi la fel cum au fost testele de antenament, cunoscute deja, vor fi conform unei tematici care a fost anunțată în urmă cu trei luni. Gradul de dificultate nu va fi nici mai mare, nici mai mic, dar materia a fost adaptată”, a declarat ministrul Educației, la Digi24.

Sorin Cîmpeanu a precizat că, totuși, spre deosebire de anul trecut, acum nu au fost scoase porțiuni compacte din materie, ci doar noțiunile pe care profesorii le-au considerat mai puțin relevante.

Cîmpeanu a mai dat asigurări că examenele din acest an se vor desfășura cu respectarea măsurilor sanitare anti-COVID.

Evaluarea Națională începe pe 22 iunie, cu proba la Limba și Literatura Română.

Elevii de clasa a VIII-a se pot înscrie până pe 11 iunie pentru a susţine Evaluarea Naţională, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *