Viceprimarul Sibiului, Alexandru Dumbravă, va fi judecat pentru fraude
Viceprimarul Sibiului, Alexandru Dumbravă, va fi judecat pentru fraude

Viceprimarul Sibiului, Alexandru Dumbravă, va fi judecat pentru fraude cu fonduri europene. Demnitarul a fost trimis în judecată de Parchetul European, dar faptele de care este acuzat au fost comise în perioada când deținea o altă funcție.

Faptele ar fi fost comise în perioada în care acesta era director al Casei Corpului Didactic Sibiu, informează publicația Turnul Sfatului, preluată de B1TV.

S-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Dumbravă Alexandru Petru sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de folosire de documente și declarații false, inexacte sau incomplete având în vedere obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene”, se arată în Ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale.

Procurorii susțin că, în perioada martie – octombrie 2019, Alexandru Dumbravă, în calitate de director al Casei Corpului Didactic, „a folosit și prezentat la nivelul Organismului Intermediar Program Operațional Capital Uman în cadrul a 4 proiecte cu finanțare europeană nerambursabilă mai multe documente și declarații false și inexacte la nivelul CCD Sibiu, având ca urmare obținerea pe nedrept în perioada mai – noiembrie 2019 de fonduri din bugetul Uniunii Europene”.

Dumbravă, spun anchetatorii, a intenționat să obțină pe nedrept 3,35 milioane de lei, aproximativ 700.000 de euro, din care prejudiciul efectiv produs a fost de 164.373 de lei, aproximativ 34.500 de euro.

Vizate sunt proiectele „EDICA – Educație Dezvoltare Instituțională Capacitate Administrativă” și ”Fii practic – mergi la școală!”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *